Έγκλημα πολέμου “ζητά” ένοχο: Ποιος έριξε τα χημικά στη Συρία

Επιβεβαιώθηκε από τον ΠΟΥ ότι πρόκειται για χημικά όπλα

Ένα έγκλημα πολέμου αναζητά... ένοχο! Τουλάχιστον 100 άνθρωποι, ανάμεσα τους και πάνω από 10 παιδιά, είναι νεκροί στην Συρία μετά από επίθεση με χημικά όπλα στην Ιντίμπλ της Συρίας. Μάλιστα, μετά την πρώτη επίθεση βομβαρδίστηκε και το νοσοκομείο που υποδέχτηκε τους τραυματίες της επίθεσης.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει εκτάκτως για την επίθεση αυτή που παραβιάζει κατάφωρα ακόμη και τους κανόνες του πολέμου ενώ θέτει σε κίνδυνο την εύθραυστη εκεχειρία που υπάρχει στην χώρα που μαστίζεται από τον πόλεμο εδώ και 6 χρόνια.

Στο ΣΑ του ΟΗΕ η Ρωσία θα υποστηρίξει ότι η επίθεση που πραγματοποιήθηκε ήταν στην πραγματικότητα μόλυνση που προκλήθηκε από χημικά όπλα των ανταρτών, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Ρωσία έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι θα υποστηρίξει δημόσια τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Ουάσιγκτον, το Παρίσι και το Λονδίνο έχουν ετοιμάσει προσχέδιο δήλωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καταδικάζει την επίθεση και ζητεί την έναρξη έρευνας.

Ο ΠΟΥ επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για χημικά όπλα

Θύματα της φερόμενης ως χημικής επίθεσης στη Συρία την Τρίτη (χθες) φαίνεται να εμφανίζουν συμπτώματα που συνάδουν με αντίδραση σε νευροτοξικό παράγοντα, ανέφερε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Μερικές περιπτώσεις φαίνεται να παρουσιάζουν επιπλέον ενδείξεις που συνάδουν με έκθεση σε οργανοφωσφορικές χημικές ουσίες, μια κατηγορία χημικών ουσιών που περιλαμβάνει τους νευροτοξικούς παράγοντες», ανέφερε σε δήλωσή του ο ΠΟΥ, σύμφωνα με τον οποίο ο απολογισμός των νεκρών είναι τουλάχιστον 70.

«Η πιθανότητα έκθεσης σε χημική επίθεση ενισχύεται από μια φαινομενική έλλειψη εξωτερικών τραυμάτων στις αναφερόμενες περιπτώσεις που δείχνουν ταχεία έναρξη παρόμοιων συμπτωμάτων, περιλαμβανομένων οξειών αναπνευστικών δυσχερειών ως της κύριας αιτίας θανάτου», ανέφερε.