Γάλλοι και Βρετανοί αποκεφάλισαν τον Πίτερ Κάσιγκ;

Όλο και περισσότεροι πολίτες χωρών της Δύσης φαίνεται πως παρεισφρέουν στους κόλπους της εξτρεμιστικής τζιχαντιστικής οργάνωσης "Ισλαμικό Κράτος" και μάλιστα πως καταλαμβάνουν και "επιτελικές" θέσεις.

Μετά από ένα σχετικό διάστημα "νηνεμίας", οι τζιχαντιστές σόκαραν εκ νέου χθες Κυριακή με νέους αποκεφαλισμούς, τουλάχιστον 16 ανθρώπων μεταξύ των οποίων και του 26χρονου Αμερικανού, Πίτερ Κάσιγκ.

Το συγκλονιστικό τελευταίο γράμμα του Κάσιγκ: "Φοβάμαι να πεθάνω αλλά πιο δύσκολο να μην ξέρω" 

Οι υπηρεσίες ασφαλείας ανά τον κόσμο μελετούν το βίντεο. Και τα ευρήματα είναι ανησυχητικά: όπως δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, υπάρχει "πολύ μεγάλη πιθανότητα ένας Γάλλος πολίτης να ήταν στην ομάδα των δημίων τζιχαντιστών που παρουσιάζονταν στο χθεσινό βίντεο του Ισλαμικού Κράτους και να είχε άμεση συμμετοχή" στον αποκεφαλισμό του Κάσιγκ και του Κάσιγκ.

Ο Καζνέβ έδωσε στη δημοσιότητα και τα στοιχεία του δημίου. "Πιθανόν πρόκειται για τον Μαξίμ Οσάρ, γεννημένο το 1992, από τη βορειοδυτική Γαλλία που έφυγε για τη Συρία τον Αύγουστο του 2013 ύστερα από παραμονή του στη Μαυριτανία το 2012".

Διαβάστε: Γιατί οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν τους αποκεφαλισμούς;

Και το φαινόμενο δεν σταματά εδώ. Ένας άνδρας που ζει στο Κάρντιφ της Ουαλίας, ο Αχμεντ Μουτάνα, δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail ότι πιστεύει πως ο 20χρονος γιος του Νάσερ, βρετανός φοιτητής Ιατρικής, βρισκόταν ανάμεσα στους 16 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που αποκεφάλισαν Σύρους στρατιώτες στην έρημο, στο ίδιο βίντεο.

Η δολοφονία του Κάσινγκ, είναι η πέμπτη δυτικού ομήρου που κρατείτο από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και περιλήφθηκε στο βίντεο διάρκειας 15 λεπτών στο οποίο το Ισλαμικό Κράτος έδειξε και τους αποκεφαλισμούς τουλάχιστον 14 ανδρών --αξιωματικών και πιλότων του τακτικού συριακού στρατού, πιστών στον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασαντ, όπως δήλωσε η εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση.

Το βίντεο έδειξε τους περισσότερους δήμιους να έχουν ακάλυπτο το πρόσωπο.

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο του αποκεφαλιστή Τζιχάντ Τζον

Ένας δήμιος που φέρεται να έχει πάρει τα κεφάλια πολλών ανθρώπων στο όνομα της τζιχάντ του ΙΚ, είναι ο Βρετανός Τζιχάντ Τζον. Η φωτογραφία του κυκλοφόρησε τις τελευταίες μέρες στον Τύπο.

Πρόσφατα υπήρξαν πληροφορίες ότι ο εκτελεστής είναι πιθανό να τραυματίστηκε στη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών, ωστόσο, σύμφωνα με τη Daily Mail, ο άνδρας που στέκεται δίπλα στον 20χρονο που φέρεται να είναι ο Νάσερ, είναι ο Τζιχάντ Τζον.