Ο Πιστόριους προσπάθησε να… αποζημιώσει τους γονείς της Ρίβα

Την είδηση ότι, δύο ημέρες μετά την δολοφονία (εξ αμελείας) της Ρίβα Στέενκαμπ, ο Όσκαρ Πιστόριους προσφέρθηκε να πληρώσει στην οικογένεια μια γενναιόδωρη αποζημίωση των 34 χιλιάδων δολαρίων, αποκάλυψε ο εισαγγελέας κατά τη δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας για τον καθορισμό της ποινής του παραολυμπιονίκη αθλητή. 

Κατά την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας, προέκυψε ότι ο Πιστόριους πρότεινε στην οικογένεια Στέενκαμπ το εφάπαξ ποσό των 375.000 ραντ - το οποίο συγκέντρωσε αφού πούλησε το αυτοκίνητό του. Οι γονείς όμως της αδικοχαμένης κοπέλας αρνήθηκαν τα "ματωμένα χρήματα" του ανθρώπου που σκότωσε την κόρη τους.

Τότε, ο κατηγορούμενος άρχισε να καταβάλει στην οικογένεια Στέενκαμπ ένα μηνιαίο επίδομα της τάξης των 6,000 ραντ (ή 540 δολάρια), καθώς αντιμετώπιζαν οικονομικό πρόβλημα, μετά το θάνατο της Ρίβα, η οποία τους συντηρούσε.

Ο δικηγόρος του ζεύγους Στέενκμαπ επιβεβαίωσε το γεγονός και ο εισαγγελέας τόνισε ότι τα χρήματα θα πρέπει να "επιστραφούν στον κατηγορούμενο, μέχρι τελευταίο σεντ", καθώς και αυτά θεωρούνται "ματωμένα λεφτά".

Οι γονείς της αδικοχαμένης Ρίβα ανακοίνωσαν πάντως ότι δεν ζητήσουν δικαστικά αποζημίωση από τον άνδρα που σκότωσε την κόρη τους, και θα επιστρέψουν όλο το ποσό που τους έχει δώσει εδώ και 18 μήνες ο Πιστόριους.