Συναγερμός από Ερντογάν: Η Κομπάνι πέφτει από στιγμή σε στιγμή

"Έτοιμη να πέσει" στα χέρια των τζιχαντιστών είναι η κουρδική πόλη Κομπάνι στη Συρία προειδοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα τόνισε πως μια χερσαία επιχείρηση στην πόλη είναι πλέον απαραίτητη.

"Το να ρίχνεις βόμβες από τον ουρανό δεν πρόκειται να βάλει τέλος στον τρόμο. Ο τρόμος δεν θα σταματήσει με αεροπορικά πλήγματα και όσο δεν συνεργαζόμαστε με προοπτική μια χερσαία επιχείρηση", δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε Σύρους πρόσφυγες στη διάρκεια επίσκεψής του σε έναν καταυλισμό του Γκαζιαντέπ (νότια Τουρκία).

Η Κομπάνι έχει μεγάλη στρατηγική σημασία καθώς βρίσκεται σε προκεχωρημένο σημείο κοντά στα συρο- τουρκικά σύνορα. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη στη Συρία.

Εάν οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους καταλάβουν την πόλη, θα έχουν εξασφαλίσει πλέον τον έλεγχο επί μίας μεγάλης περιοχής που βρίσκεται κατά μήκος των τουρκο-συριακών συνόρων.

Αεροπλάνα του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού βομβάρδισαν σήμερα πολλές θέσεις που κρατούν οι τζιχαντιστές στο Κομπάνι, ανέφερε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στα παρακείμενα τουρκικά σύνορα.

Οι μάχες συνεχίζονται σε πολλές συνοικίες αυτής της τρίτης μεγαλύτερης κουρδικής πόλης της Συρίας (Άιν αλ-Άραμπ στα αραβικά) ανάμεσα στους Κούρδους μαχητές και τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίες μπήκαν χθες, Δευτέρα, στο ανατολικό τμήμα της πόλης έπειτα από πολλές ημέρες σφοδρών βομβαρδισμών.

Οι τζιχαντιστές την πολιορκούν εδώ και τρεις εβδομάδες και έχουν υψώσει τη σημαία τους σε πολλά κτίρια στην Κομπάνι.