Σάο Πάολο: Δακρυγόνα και τραυματίες πριν την έναρξη του Μουντιάλ

Κάθε άλλο παρά γιορτινή είναι η ατμόσφαιρα στο κέντρο του Σάο Πάολο, που φιλοξενεί απόψε την τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου - τη μεγαλύτερη "γιορτή" του ποδοσφαίρου. 

Εκατοντάδες απεργοί συνδικάτων και διαδηλωτές, που επί μήνες φωνάζουν κατά του υψηλού κόστους της διοργάνωσης, συγκρούονται στους δρόμους με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις των αρχών, υπάρχουν τουλάχιστον 5 τραυματίες αλλά τελικός απολογισμός θα δοθεί αργότερα, όταν ηρεμήσουν τα πνεύματα.

 

"Δεν θα γίνει το Μουντιάλ", είναι το βασικό σύνθημα των διαδηλωτών, που καίνε κάδους σκουπιδιών και παίζουν κλεφτοπόλεμο με τους αστυνομικούς εδώ και μέρες. 

Σχεδόν 50 άτομα προσπάθησαν αν μπλοκάρουν την είσοδο του ενός σταθμού μετρό, που οδηγεί στο γήπεδο Κορίνθιανς - όπου θα γίνει η τελετή έναρξης - και μια άλλη ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να κλείσει έναν δρόμο προς το γήπεδο.  

Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος. Ανάμεσα στους τραυματισμένους είναι και ένας δημοσιογράφος του CNN, ο οποίος μετέδωσε ότι η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε αρκετές συλλήψεις.