O άντρας της εγκύου που λιθοβολήθηκε, είχε σκοτώσει την πρώην του!

Δραματική τροπή παίρνει η υπόθεση του θανάτου δια λιθοβολισμού της 25χρονης Φαρζάνα Ικμπάλ από τους άντρες της οικογένειας της την Τρίτη, επειδή παντρεύτηκε τον άντρα που αγαπούσε.  

Εχθες, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η κοπέλα ήταν έγκυος τριών μηνών, όταν ο πατέρα της, τα αδέλφια της και ο πρώην αρραβωνιαστικός της, την έσυραν σε μία γωνία έξω από το δικαστήριο της Λαχόρης και την σκότωσαν, χτυπώντας την με τούβλα στο κεφάλι. 

Σήμερα, με δάκρυα στα μάτια, ο σύζυγος της άτυχης κοπέλας κατήγγειλε ότι η οικογένεια της την δολοφονούσε ανενόχλητη μπροστά σε αστυνομικούς, που δεν έκαναν τίποτα για σταματήσουν το βάρβαρο έγκλημα "τιμής".  

Λίγο αργότερα όμως παραδέχθηκε ότι ο ίδιος είχε δολοφονήσει την πρώτη σύζυγό του από "έρωτα" για τη Φαρζάνα, δίνοντας μια νέα τροπή σε αυτό το οικογενειακό δράμα. 

"Ήμουν ερωτευμένος με τη Φαρζάνα και εξαιτίας της αγάπης αυτή σκότωσα την πρώτη μου σύζυγο, απαγχονίζοντάς την", δήλωσε ο Μοχάμαντ Ικμπάλ (φωτ), ένας γεωργός 45 ετών, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο. 

"Ο Ικμπάλ σκότωσε την πρώτη του σύζυγο πριν 6 χρόνια. Είχε συλληφθεί και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος αφού συμβιβάστηκε με την οικογένειά της", επιβεβαίωσε ο Ζουλφικάρ Χαμίντ στο Γαλλικό Πρακτορείο, αξιωματούχος της αστυνομίας που ερευνά τον θάνατο της Φαρζάνα. Ο γιος του ζευγαριού είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του πατέρα του την εποχή εκείνη, όμως στη συνέχεια τον συγχώρεσε αφού του έδωσε ένα ποσό ως "τίμημα αίματος". Μόλις τον συγχώρεσε ο γιος του, ο Μοχάμαντ αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Μοχάμαντ έπεισε τη Φαρζάνα να τον παντρευτεί. Αρχικά η οικογένειά της είχε αποδεχθεί τον γάμο - αφού ο Ικμπάλ τους έδωσε προίκα - όμως, στη συνέχεια του ζήτησαν περισσότερα χρήματα τα οποία αρνήθηκε να δώσει, σύμφωνα με τον ίδιο. Το ζευγάρι τελικά παντρεύτηκε, παρά την άρνηση της οικογένειας της Φαρζάνα.

Η οικογένειά της είχε καταθέσει μήνυση για απαγωγή εναντίον του συζύγου της 25χρονης· όμως εκείνη πήγε στο δικαστήριο για να καταθέσει ότι είχε παντρευτεί με τη δική της θέληση. Τότε την δολοφόνησαν.

Σε τμήματα του Πακιστάν, μιας κυρίως μουσουλμανικής χώρας 180 εκατ. κατοίκων, οι γυναίκες αναμένεται να συμφωνούν στα συνοικέσια και άρνησή τους μπορεί να οδηγήσει σε "φόνο τιμής". Πολλές πακιστανικές οικογένειες πιστεύουν πως είναι ατιμωτικό για μια γυναίκα να ερωτευθεί και να επιλέξει η ίδια το σύζυγό της.

Σχεδόν 1.000 γυναίκες ή έφηβες φονεύτηκαν την προηγούμενη χρονιά επειδή "ατίμωσαν" την οικογένειά τους, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία καταγγέλλει την "ατιμωρησία" των δραστών των δολοφονιών αυτών.