Κινεζικές αρχές: Εντόπισαν αντικείμενο του αεροπλάνου στον Ινδικό

Μία απρόσμενη εξέλιξη καταγράφεται στην υπόθεση της αναζήτησης του χαμένου αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών. Τη στιγμή που συμπληρώνονται δύο εβδομάδες από την αναζήτηση του μοιραίου αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών, οι κινεζικές αρχές κάνουν λόγο για εντοπισμού νέου αντικειμένου στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Συγκεκριμένα, κινέζοι δορυφόροι εντόπισαν αντικείμενα που επιπλέουν νότια της περιοχής αναζήτησης του αγνοούμενου αεροπλάνου της Malaysia Airlines. Δεν αποκλείεται μάλιστα να είναι τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Ήδη έχουν φτάσει πλοία στο σημείο για επιπλέον έρευνες στην περιοχή, σύμφωνα με τις αρχές της Μαλαισίας.

"Τα κινεζικά πλοία έχουν καταφθάσει στην περιοχή. Αναμένεται ανακοίνωση από το Πεκίνο σε λίγες ώρες", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Μαλαισίας, εκτελών χρέη Υπουργού Μεταφορών, Hishammuddin Hussein στους δημοσιογράφους.

Ένα από τα αντικείμενα είναι πολύ μεγάλων διαστάσεων--22,5Χ13μ--αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του διορθώνοντας προηγούμενη ανακοίνωση του υπουργού που έκανε λόγο για 22Χ30 μ.

Αναφορικά με τις έρευνες για την τύχη του Μπόινγκ και τις συνθήκες εξαφάνισής του, ο υπουργός πρόσθεσε ότι δεν διαπιστώθηκε "τίποτα μη φυσιολογικό" από το περιεχόμενο της συνομιλίας ανάμεσα στους πιλότους και στον πύργο ελέγχου.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα το περιεχόμενο των συνομιλιών, αλλά "μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει ένδειξη για κάτι αφύσικο".