Λιπαρά ψάρια: απαραίτητα για τον οργανισμό!

Τα λιπαρά ψάρια, δηλαδή το σκουμπρί, οι ρέγγες, οι καπνιστές ρέγγες, οι σαρδέλες, ο σολομός, η πέστροφα και ο τόνος, αποτελούν ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό και πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλαμβάνονται στη διατροφή μας για τους εξής πολύ σημαντικούς λόγους! 

  • ενισχύουν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος
  • προστατεύουν την καρδιά
  • μειώνουν τα τριγλυκερίδια στο αίμα
  • βοηθούν στην πρόληψη της εμφάνισης του καρκίνου του μαστού
  • μειώνουν την πίεση του αίματος
  • καταπολεμούν την αρθρίτιδα
  • ενισχύουν τη λειτουργία του μεταβολισμού
  • μειώνουν το αίσθημα της πείνας με αποτέλεσμα να χάνουμε πιο εύκολα βάρος
  • βοηθούν στην αντιμετώπιση του άσθματος

Σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά που καταναλώνουν συχνά φρέκα λιπαρά ψάρια εμφανίζουν 4 φορές λιγότερα περιστατικά άσθματος. 

Οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνουμε ψάρια τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.