Lifting με βλαστοκύτταρα!

Είναι μια νέα τάση και η εναλλακτική στο κλασικό lifting προσώπου, με μια πολύ μεγάλη διαφορά-δεν χρειάζεται νυστέρι! Όπως με κάθε νέα τεχνική φυσικά οι ιατρικές απόψεις διίστανται παρόλα αυτά είναι αρκετές οι γυναίκες που την επιλέγουν προκειμένου να αποκτήσουν πιο νεανικό δέρμα!

Τα βλαστοκύτταρα υπάρχουν σε πάρα πολλούς ιστούς μέσα στο σώμα μας και είναι κύτταρα τα οποία δεν έχουν ακόμα διαφοροποιηθεί και κατηγοριοποιηθεί-λειτουργούν δηλαδή σαν πασπαρτού αντικαταστάτες όλων των διαφορετικών ειδών κυττάρων που έχουμε.

Η διαδικασία ξεκινάει σαν μια μικρή λιποαναρρόφηση από κάποιο συμβατό σημείο του σώματος. Το λίπος το οποίο εξάγεται επεξεργάζεται επί τόπου διαχωρίζοντας τα λιπώδη στοιχεία και τα βλαστοκύτταρα που περιέχουν. Στο επόμενο στάδιο ο ιατρός χρησιμοποιώντας μια σύριγγα γεμίζει τα σημεία του προσώπου που μπορεί να έχουν αδειάσει ή «πέσει» όπως οι ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια, γύρω από το στόμα ή τα ζυγωματικά.

Αμφιλεγόμενο είναι κατά πόσο τα βλαστοκύτταρα όντως λειτουργούν για την αναδόμηση της περιοχής που εισήχθησαν ή είναι απλά το λίπος το οποίο «γεμίζει» τα σημεία σβήνοντας έτσι τα σημάδια του χρόνου ή δρουν συνδυαστικά! Ως μέθοδος πάντως, η χρήση λίπους του ασθενή για το "γέμισμα" ρυτίδων δεν είναί κάτι νέο στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής αφού εφαρμόζεται πάνω από μια δεκαετία. 

Σίγουρα αποτελεί μια λιγότερο επίπονη λύση σε σχέση με το κλασικό lifting με νυστέρι, τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν από 5 μέχρι και 10 χρόνια ενώ «μετεγχειρητικά» δεν έχει παρατηρηθεί κάτι περισσότερο από ένα οίδημα το οποίο σταδιακά υποχωρεί!