Καλοκαίρι και αισθητικές επεμβάσεις!

Είναι γεγονός οτι με τους καλοκαιρινούς μήνες, αρκετές γυναίκες μπαίνουν στην διαδικασία να σκεφτούν την διόρθωση κάποιου αισθητικού τους προβλήματος. Η ηλιοφάνεια, η παραλία, η θάλασσα επιβάλλουν μεγαλύτερη έκθεση «ακάλυπτου» δέρματος, με αποτέλεσμα να είναι πιο εμφανείς οι ατέλειες μας. Και ενώ υπάρχουν διάφορες αισθητικές επεμβάσεις που μπορούν να γίνουν ανεξαρτήτως εποχής, υπάρχουν άλλες που η ηλιοφάνεια του καλοκαιριού τις καθιστά ακατάλληλες.

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι οι ενέσιμες θεραπείες  μπορούν να εφαρμοστούν οποιονδήποτε μήνα ακόμα και το καλοκαίρι. Οι δεσμεύσεις είναι ελάχιστες αφού συνιστάται αποφυγή έκθεσης στον ήλιο μόνο για ένα 24ώρο. Σε αυτές τις μη επεμβατικές μεθόδους περιλαμβάνονται οι διορθώσεις ρυτίδων, η ενίσχυση χειλιών ή ζυγωματικών με την χρήση Botox ή/και υαλουρονικού οξέος. Επίσης η μεσοθεραπεία σώματος ή προσώπου,  είναι ακόμα μια μη επεμβατική μέθοδος που μπορεί να εφαμοστεί το καλοκαίρι.

Για τις πιο δραστικές μεθόδους οι οποίες είναι και επεμβατικές, μπορεί να μη συνιστώνται γιατί απλά περιορίζουν τις καλοκαιρινές δραστηριότητες του ασθενούς, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να γίνουν. Στις επεμβάσεις αυτές που μπορούν να εφαρμοστούν και το καλοκαίρι, συμπεριλαμβάνονται η κοιλιοπλαστική, οι επεμβάσεις στήθους , η λιποαναρρόφηση και η βραχιονοπλαστική. Κατά μέσο όρο τέτοιες επεμβάσεις απαιτούν το χρονικό διάστημα ενός μήνα για να επιτευχθεί πλήρης ανάρρωση και αποκατάσταση , που σημαίνει ότι κατά την διάρκεια του δεν είναι δυνατή η ηλιοθεραπεία και η συμμετοχή σε δραστηριότητες όπως άθληση, κολύμπι κτλ.

Τέλος, απαγορευτικές θεραπείες για τους καλοκαιρινούς μήνες είναι όλα τα βαθειά peeling καθώς και η αποτρίχωση με την χρήση laser. Ο λόγος έγκειται στο ότι το δέρμα περνάει από στάδια επούλωσης και ανανέωσης, κάτι που το κάνει ευαίσθητο στην επαφή με τον ήλιο, η οποία μπορεί να προκαλέσει δερματικά προβλήματα όπως κηλίδες και μελαχρώσεις.