Χρησιμοποιήστε τα αγαπημένα προϊόντα σας σωστά!

Όσα καλλυντικά κι αν έχουμε, μερικές φορές δεν τα χρησιμοποιούμε με το σωστό τρόπο με αποτέλεσμα να νομίζουμε ότι δεν είναι αρκετά καλά και να μπαίνουμε στη διαδικασία να τα αντικαθιστούμε με άλλα προϊόντα. Θέλετε να μάθετε πώς να τα χρησιμοποιείτε σωστά; 

Σφουγγαράκι foundation: πριν το χρησιμοποιήσετε, βρέξτε το και στραγγίξτε το πολύ καλά. Έτσι δε θα σπαταλάτε επιπλέον προϊόν ενώ θα έχετε πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Μάσκαρα: τρεις κινήσεις δίνουν το τέλειο αποτέλεσμα όποια μάσκαρα και να χρησιμοποιήσετε: 1. Κρατάμε το βουρτσάκι οριζόντια και ξεκινάμε να κάνουμε κινήσεις ζιγκ-ζαγκ επιμένοντας μόνο στη βάση των βλεφαρίδων. 2. Προχωράμε με το βουρτσάκι κατά μήκος των βλεφαρίδων με ρολαριστές κινήσεις. 3. Η τελευταία κίνηση με το βουρτσάκι πρέπει να είναι προς τις άκρες των βλεφαρίδων με ανοδική φορά.

Foundation: μήπως όταν το απλώνετε καταλήγετε με μια "μάσκα" αντί για ένα λεπτό πέπλο λάμψης στο πρόσωπο; Αν ναι, αυτό σημαίνει ότι βάζετε πολύ περισσότερο από όσο πρέπει. Για να αποφύγετε αυτή την παγίδα, βάλτε μια μεσαίου μεγέθους "τελεία" από foundation στο μέτωπο, τα μάγουλα, το κέντρο την μύτης και το πηγούνι. Ξεκινήστε να απλώνετε ομοιόμορφα τις τελείες με φορά προς τα έξω. Το foundation πρέπει όσο πλησιάζει τη γραμμή που τελειώνει το πρόσωπο, τόσο πιο λεπτό να γίνεται. Επίσης, να θυμάστε ότι δεν καλύπτει αλλά δίνει ομοιόμορφο χρώμα. Για να καλύψετε ατέλειες, κάντε το τοπικά με concealer μετά την εφαρμογή foundation.

Καθαρισμός: πρώτα πρέπει το δέρμα να είναι βρεγμένο και όχι να απλώνετε το σαπούνι σε στεγνή επιδερμίδα. Πλένετε με κυκλικές κινήσεις από το μέτωπο μέχρι το λαιμό και το ντεκολτέ. Μη χρησιμοποιείτε πολύ προϊόν, η ποσότητα στο μέγεθος ενός φουντουκιού είναι αρκετή. Για να απομακρύνετε κάθε υπόλειμμα σαπουνιού, στεγνώστε καλά όχι με πετσέτα αλλά με χαρτί και εφαρμόστε ένα toner. Έτσι θα έχετε ολοκληρωμένο καθαρισμό και maximum απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης.

Σπασμένες πούδρες και σκιές: εάν έπεσαν και έσπασαν, ακόμα κι αν έγιναν σκόνη, μην τις πετάξετε. Ρίξτε τους λίγο καθαρό οινόπνευμα χωρίς άρωμα και αναμείξτε το με το σπασμένο προϊόν μέχρι να γίνει μια πάστα Απλώστε το στη συσκευασία του ομοιόμορφα, αφήστε να στεγνώσει για μια μέρα και θα είναι σαν καινούργιο, έτοιμο να χρησιμοποιηθεί ξανά!

Μολύβι φρυδιών: το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχει είναι να μην είναι μαλακό ώστε να μπορεί να σας δώσει ακριβές σχήμα και σταθερό χρώμα. Πρώτος κανόνας για να το χρησιμοποιήσετε σωστά πρέπει η μύτη του να είναι καλά σχηματισμένη. Δεύτερον, καλό είναι το κρατάτε όχι κοντά στη μύτη του γιατί έτσι θα ασκήσετε περισσότερη ένταση κάνοντας τις γραμμές πιο εμφανείς και ψεύτικες. Τρίτον, μην προσπαθήσετε να σχηματίσετε το φρύδι από την αρχή, απλά κάντε μικρές, κοφτές κινήσεις που μιμούνται την όψη της τρίχας του φρυδιού σας, γεμίζοντας έτσι τα κενά όπου υπάρχουν.