Οκτώ αλάνθαστα μυστικά για το ρουζ!

Τα μάγουλα που έχουν χρώμα υγείας δίνουν πάντα πιο νεανική όψη σε όλο το πρόσωπο. Όμως η λάθος εφαρμογή του ρουζ, είτε στην απόχρωση, είτε στην ποσότητα ή στο σημείο τοποθέτησης, μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Μάθετε τους κυριότερους κανόνες για να μην κάνετε ποτέ λάθος. 

Κρατήστε το ρεαλιστικό: η όλη ιδέα του να βάζουμε ρουζ στα μάγουλά μας έχει σκοπό να μιμηθούμε το χρώμα υγείας. Οπότε η απόχρωση και η ποσότητα του ρουζ πρέπει να επιλέγονται σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα. Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλές παραλλαγές χρωμάτων, αλλά πρέπει να τις ταιριάζουμε με τους φυσικούς μας τόνους. Όπως για παράδειγμα, τα κόκκινα και τα ροζ ταιριάζουν καλύτερα σε χλωμές επιδερμίδες ενώ τα ροδακινί και τα καφέ σε πιο σταρένιες επιδερμίδες.

Η σωστή υφή: υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές υφές, η κλασική πεπιεσμένη πούδρα, η κρεμώδης, η ρευστή που είναι σαν υγρό και η μορφή gel. Για τα κανονικά έως ξηρά δέρματα, η κρεμώδης υφή είναι ιδανική ενώ για τα κανονικά προς λιπαρά, η μορφή πούδρας. Το ρευστό και το gel είναι κατάλληλα για λιπαρές επιδερμίδες, αφού στεγνώνουν και χαρίζουν φυσικό αποτέλεσμα! 

Τα "εργαλεία": για να έχουμε ελεγχόμενη εναπόθεση χρώματος όταν χρησιμοποιούμε ρουζ σε μορφή πούδρας, πρέπει το πινέλο να έχει όσο το δυνατόν πιο αραιές φυσικές τρίχες. Με αυτό τον τρόπο δεν κρατάει πολύ προϊόν ενώ κατά την εφαρμογή σβήνει άψογα. Για τις υγρές/κρεμώδεις υφές, τα δάχτυλά μας είναι η καλύτερη επιλογή!

Η βάση: το ρουζ μερικές φορές μπορεί να κάνει τις κοκκινίλες του δέρματος πιο έντονες. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιήστε ένα primer πριν από το foundation ή τη bb cream που θα εξουδετερώσει την κόκκινη απόχρωση του δέρματος επιτρέποντας έτσι να φανεί το πραγματικό χρώμα του ρουζ χωρίς να αλλοιώνει αυτό της επιδερμίδας.

Η πούδρα: πολλές φορές το ρουζ μπορεί να κάνει "μπαλώματα". Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν σημεία που έχουν κρατήσει την ενυδάτωση από την κρέμα ή το foundation, με αποτέλεσμα να συγκρατούν περισσότερο χρώμα ρουζ και να μην έχουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Η λύση είναι πριν βάλετε ένα ρουζ σε σταθερή υφή, να περάσετε τα μάγουλα με μια πολύ λεπτή στρώση διάφανης πούδρας, έτσι θα μπορείτε να σβήσετε το ρουζ πολύ πιο εύκολα και να είναι αψεγάδιαστο!

Η θέση: η σωστότερη θέση για το ρουζ είναι το περισσότερο χρώμα να βρίσκεται σε μια νοητή ευθεία κάθετα της γραμμής που ενώνει το κέντρο του ματιού με το μάγουλο. Το υπόλοιπο χρώμα πρέπει απλά να σβήνει προς τα έξω, στη γραμμή των μαλλιών μέχρι να εξαφανίζεται. Προσοχή: δεν πρέπει να μπερδεύεται με την εφαρμογή του contouring/σκιάσεις που γίνεται ακριβώς κάτω από το κόκκαλο των ζυγωματικών και ξεκινάει από τη νοητή γραμμή του πάνω μέρους του αυτιού και σταματάει πριν το στόμα!

Layering: εάν το ρουζ σας εξαφανίζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας δοκιμάστε το εξής: εφαρμόστε πρώτα ένα ρουζ σε μορφή κρέμας και από πάνω τη σταθερή μορφή ρουζ, ενώ ενδιάμεσα μην ξεχάσετε μια διάφανη πούδρα ώστε να έχετε καλύτερη εφαρμογή. Έτσι το χρώμα θα διαρκέσει περισσότερο!

Η όψη: πολλά ρουζ έχουν ματ τελείωμα αλλά υπάρχουν και αρκετά που προσφέρουν γυαλάδα. Για να επιλέξετε θα πρέπει να λάβετε υπ'όψιν σας το φωτισμό. Για παράδειγμα σε ένα μέρος με πολλά φώτα ή ηλιοφάνεια, τα ρουζ με λάμψεις μπορεί να αντανακλούν περίεργα, για αυτό προτιμήστε ένα ημιδιαφανές ματ χρώμα. Σε ένα μέρος όμως με χαμηλό φωτισμό, μπορείτε άφοβα να επιλέξετε ένα ρουζ με ελαφρές λάμψεις, το οποίο είναι και η καταλληλότερη επιλογή για το χειμώνα που συνήθως το δέρμα μας είναι πιο μουντό.