Τα πιο συχνά λάθη στην εφαρμογή της μάσκαρα!

Η μάσκαρα είναι ένα από τα προϊόντα του μακιγιάζ που μπορούν να μεταμορφώσουν όλη την όψη του προσώπου μας. Ποια γυναίκα δε θέλει πλούσιες, πυκνές και έντονες βλεφαρίδες, όμως η υπερβολή και η λάθος χρήση αυτού του προϊόντος μπορεί να χαλάσει την εικόνα του μακιγιάζ. Μάθετε τι δεν πρέπει να κάνετε!

Στρώσεις: οι περισσότερες μάσκαρα είναι φτιαγμένες για να μπορούν να εφαρμοστούν μέχρι 2-3 στρώσεις. Όσο περισσότερο βάζετε τόσο πιο ξηρές και κολλημένες θα φαίνονται οι βλεφαρίδες, κάτι που δεν είναι καθόλου κολακευτικό.

Το άνοιγμα: ο τρόπος που ανοίγετε και κλείνετε τη μάσκαρα παίζει καθοριστικό ρόλο στη σύστασή της. Όταν ανοιγοκλείνετε κουνώντας το ραβδάκι με κινήσεις πάνω-κάτω, εισάγετε περισσότερο αέρα στη συσκευασία της μάσκαρα με αποτέλεσμα να στεγνώνει και να χαλάει γρήγορα αφού η σύστασή της πήζει και γίνεται ξηρή.

Δεν την ανανεώνετε: η μάσκαρα είναι πολύ ευαίσθητο προϊόν λόγω της υγρής σύστασής της. Πρέπει να την αλλάζετε κάθε 3 μήνες κι αν δε μπορείτε να θυμηθείτε πότε την ανοίξατε, τότε μάλλον είναι η ώρα να την αντικαταστήσετε με μια καινούργια. Διαφορετικά, μπορεί να προκληθούν ερεθισμοί και μολύνσεις.

Ρίζες βλεφαρίδων: ένα αρκετά συχνό λάθος κατά την εφαρμογή της μάσκαρα είναι να μην τοποθετείτε το βουρτσάκι ξεκινώντας από τη ρίζα των βλεφαρίδων με αποτέλεσμα οι άβαφες ρίζες να φαίνονται άσχημα. 

Ασκείτε μεγάλη πίεση: όταν πιέζετε πολύ το βουρτσάκι στις βλεφαρίδες το πιο πιθανό είναι να καταλήξετε με μουτζούρες στο άνω βλέφαρο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, καθαρίστε με μια μπατονέτα και υγρό ντεμακιγιάζ.