Επιχείρηση: ξύρισμα!

Σίγουρα τώρα το καλοκαίρι η αποτρίχωση με κερί δεν είναι κάτι εφικτό αφού μόνιμα έχουμε εκτεθειμένα τα πόδια μας. Έτσι, το ξύρισμα αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο συνηθισμένη, άμεση και…φθηνή λύση. Ανάλογα τον οργανισμό, τον τρόπο ξυρίσματος και το ξυραφάκι φυσικά, μπορεί να διαρκέσει αρκετά εάν γίνει σωστά και φυσικά χωρίς τραυματισμούς. Μάθετε τι πρέπει ή δεν πρέπει να κάνετε όταν ξυρίζεστε!

Ξηρό ξύρισμα: είσαστε έτοιμες να βγείτε και ξαφνικά εντοπίζετε μερικές διάσπαρτες μικροσκοπικές τρίχες! Τι κάνετε; Παίρνετε το ξυραφάκι για ένα γρήγορο ξύρισμα…χωρίς νερό. Αυτός όμως είναι και ο πιο γρήγορος τρόπος να αποκτήσετε στη στιγμή ερεθισμούς και σπυράκια στο δέρμα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ξυρίζεστε στο τέλος ενός ζεστού ντους που το δέρμα θα έχει μαλακώσει αρκετά και έτσι θα έχετε πιο εύκολο και...αναίμακτο ξύρισμα.

Το σαπούνι: το κλασικό σαπούνι σε μορφή πλάκας αφυδατώνει αρκετά το δέρμα και το τεντώνει. Έτσι κατά το ξύρισμα ερεθίζεται ενώ έχετε αρκετές πιθανότητες να κοπείτε. Προτιμήστε μια ειδική κρέμα ξυρίσματος ή gel, που λειτουργούν σαν ενδιάμεση ασπίδα ανάμεσα στο ξυράφι και την επιδερμίδα ώστε να μην έχετε τραυματισμούς.

Η φορά: δεν πρέπει ποτέ να ξυρίζεστε με την αντίθετη φορά της τρίχας. Ξυρίζοντας προς τη φορά που μεγαλώνει η τρίχα αποφεύγετε τις κοκκινίλες και πετυχαίνετε πιο βαθύ ξύρισμα.

Μετά το ξύρισμα: εκτός από ένα κλασικό body lotion που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, σας προτείνουμε μια καταπραϋντική αντιβακτηριδιακή κρέμα που θα "ηρεμήσει" την επιδερμίδα και παράλληλα θα την ενυδατώσει εξασφαλίζοντάς σας την αποφυγή μολύνσεων.