Επαγγελματικά μυστικά που κάνουν τη διαφορά!

Οι περισσότερες γυναίκες είναι πλέον εξοικειωμένες με τις συμβατικές τεχνικές στο μακιγιάζ, σίγουρα όμως η εμπειρία και η τεχνογνωσία των ειδικών αποτελούν χρήσιμο εργαλείο στην τελειοποίηση του. Και ενώ υπάρχουν πάρα πολλές τεχνικές και προϊόντα, τα οποία αρκετές φορές έχουν να κάνουν με τις προσωπικές προτιμήσεις του make up artist, μερικά από αυτά είναι αρκετά βασικά, εύκολα και πάνω από όλα αποτελεσματικά, τόσο ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλες τις γυναίκες. Μάθετε ποια είναι αυτά! 

Eyeliner: το να πετύχεις την πιο τέλεια γραμμή δεν είναι ακατόρθωτο αλλά θέλει εξάσκηση και τρόπο. Για να το κάνετε πιο εύκολα δοκιμάστε δύο καθρέφτες, έναν μεγάλο όπως του μπάνιου σας και έναν μικρό επιτραπέζιο. Κοιτώντας χαμηλά στον επιτραπέζιο θα έχετε μεγαλύτερη ακρίβεια ενώ στο μεγάλο καθρέφτη θα ελέγχετε αν είναι ομοιόμορφες οι γραμμές σε πάχος, μήκος και θέση μεταξύ των δυο ματιών.

Η πούδρα: αν την χρησιμοποιήσετε σωστά δείχνει τέλεια! Για να το κάνετε αυτό επιλέξτε πινέλο για να την απλώσετε αντί για σφουγγαράκι. Με αυτό τον τρόπο εφαρμόζετε λιγότερη ποσότητα, αποφεύγοντας έτσι να τονίσετε ατέλειες όπως λεπτές γραμμές και ξηρά σημεία.

Βλεφαρίδες: δε χρειάζεται μόνο η μάσκαρα για να τις τονίσετε. Με ένα eyeliner σε μορφή gel και ειδικό πινέλο εφαρμόστε το στις βλεφαρίδες και στο εσωτερικό του άνω βλεφάρου. Με αυτό τον τρόπο θα φαίνονται πιο πυκνές ενώ θα τονίσετε διακριτικά τα μάτια σας!

Concealer: η ανάγκη να καλύψετε όσο το δυνατόν καλύτερα τους κύκλους στα μάτια μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά εάν τοποθετήσετε περισσότερο προϊόν από όσο χρειάζεται. Μια ασφαλής λύση είναι να αναμείξετε λίγο από το concealer με την κρέμα ματιών σας για να πετύχετε μια πιο ανάλαφρη υφή ενώ παράλληλα θα φροντίσετε την περιοχή! Η σωστή απόχρωση και όχι η ποσότητα είναι το κλειδί!

Και τα νύχια είναι μέρος του μακιγιάζ: για να βάψετε με το χέρι που δεν είναι το "καλό" σας, τοποθετήστε την παλάμη του "καλού" σας χεριού στο τραπέζι προσπαθώντας ο αγκώνας σας να είναι παράλληλος με το υπόλοιπο σώμα. Όταν τοποθετήσετε το βουρτσάκι του βερνικιού σε κάθε νύχι κρατήστε το στην ευθεία χωρίς να κάνετε καμπύλη κι έτσι θα βγει πιο σταθερό το χρώμα!