Τα μεγαλύτερα λάθη…ομορφιάς!

Η γραμμή που χωρίζει το καλόγουστο από το κακόγουστο στην ομορφιά είναι ιδιαίτερα λεπτή. Συνεπώς συναντάμε διάφορες περίεργες ή κακόγουστες επιλογές που είναι αδύνατον να περάσουν απαρατήρητες. Δυστυχώς τα παρακάτω "trends" γέρνουν προς την κακή πλευρά του μακιγιάζ και θα πρέπει να προσέξουμε να μην τα υιοθετήσουμε έστω και άθελά μας!

Διαφορετικό χρώμα στο πρόσωπο και στο λαιμό: το χρώμα του foundation θα πρέπει να το επιλέγετε πολύ προσεκτικά. Εάν το χρώμα δεν είναι σωστό, θα καταλήξετε με διαφορετικό χρώμα στο πρόσωπο και διαφορετικό στο λαιμό. Έτσι αυτόματα ακυρώνετε το σκοπό που το φοράτε, ο οποίος είναι ένα ομοιόμορφο και αψεγάδιαστο δέρμα. Να θυμάστε ότι το σωστό χρώμα είναι αυτό που θα ταιριάζει με εκείνο του λαιμού σας και πάντα να σβήνετε το foundation προς το λαιμό.

Εμφανές Lip Liner: στη Brigitte Bardot έδειχνε τέλειο καθώς στα 60's ήταν trend...Σήμερα είναι αντιαισθητικό. Σβήστε τη γραμμή προς την επιφάνεια των χειλιών ή γεμίστε τη όλη με το μολύβι.

Bronzer: το bronzer είναι το προϊόν που πρέπει να μας δίνει λάμψη σαν αυτή που έχουμε όταν μαυρίζουμε κι όχι όταν καιγόμαστε από τον ήλιο! Χρησιμοποιήστε το σωστό χρώμα για το δέρμα σας και με μέτρο αλλιώς δείχνει άσχημο.

Φρύδια: τα πολύ βγαλμένα φρύδια είναι εξίσου άσχημα με τα φρύδια που είναι έντονα ζωγραφισμένα. Εάν δεν είσαστε σίγουρες για το σχήμα, αφήστε το σε έναν ειδικό ενώ αν "γεμίζετε" τα φρύδια σας, να θυμάστε ότι χρειάζεται να έχετε πολύ ελαφρύ χέρι και με κοφτές, απαλές κινήσεις να "γεμίζετε" μόνο τα σημεία που χρειάζεται πατώντας στο φυσικό σχήμα των φρυδιών σας.

Μακριά Νύχια: τα περιποιημένα, λιμαρισμένα και ελαφρώς μακριά νύχια είναι απολύτως θηλυκά. Εάν όμως αρχίσουν να σας δυσκολεύουν όταν πιάνετε το πληκτρολόγιο ή θέλετε να στείλετε κάποιο μήνυμα, τότε είναι καιρός να τα κόψετε λίγο!

Το glitter: εάν αναρωτιέστε "μήπως είναι too much;", είναι! Άλλο να χρειάζεστε λίγη λάμψη και άλλο το μακιγιάζ σας να θυμίζει παιδική χειροτεχνία.

"Φουσκωμένα" χείλη: τα χείλη της Angelina Jolie σίγουρα είναι ελκυστικά και προτιμούνται συχνά από γυναίκες που επισκέπτονται τον πλαστικό χειρουργό τους. Όσο και να σας αρέσουν τα γεμάτα χείλη, το να μοιάζετε σαν ψαράκι δεν είναι ελκυστικό αλλά ούτε και φυσιολογικό!

Μαύρισμα: ότι είναι πολύ επικίνδυνο το γνωρίζουμε. Επιπλέον, ένα πολύ μαυρισμένο δέρμα είναι συνήθως αφυδατωμένο με λεπτές γραμμές, κάτι που όπως καταλαβαίνετε δεν είναι καθόλου sexy!

 

Διαβάστε επίσης: