Toner: γιατί μπορεί να το χρειάζεστε;

Είναι αλήθεια ότι το toner είναι ένα προϊόν κάπως παραμελημένο καθώς δίνεται μεγαλύτερη βάση στην προώθηση των serums και των κρεμών για την περιποίηση του προσώπου. Υπάρχουν εταιρείες καλλυντικών που το θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της σειράς περιποίησης τους και άλλες που δεν το παράγουν καν κι όμως το toner είναι απαραίτητο! Μάθετε γιατί!

Το toner είναι κάτι σαν δεύτερο βήμα καθαρισμού, αφού όταν χρησιμοποιείται σωστά, βοηθάει στην απομάκρυνση της λιπαρότητας και των νεκρών κυττάρων που μπορεί να έχουν μείνει στην επιδερμίδα μετά τον καθαρισμό με το σαπούνι προσώπου. Η μορφή του είναι ένα υγρή σαν νερό και η χρήση του συνιστάται μετά από το μπάνιο. Σε ένα βαμβάκι βάλτε λίγο προϊόν και σκουπίστε το πρόσωπό σας απαλά. Μετά συνεχίστε με τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης του προσώπου σας.

Υπάρχουν toners με διαφορετική σύσταση, το καθένα για συγκεκριμένο τύπο δέρματος. Για παράδειγμα, όσα toner περιέχουν Alpha ή Beta υδροξέα όπως το γλυκολικό και το σαλικυλικό οξύ, είναι κατάλληλα για επιδερμίδες με τάση ακμής ενώ όσα έχουν αλόη και Βιταμίνη Ε, έχουν ενυδατικές ιδιότητες και καταπραΰνουν το ευαίσθητο δέρμα.