Φάκελος «Δίαιτα»: 8 κόλπα για να την πετύχετε

Ας το παραδεχθούμε, ξεκινά επίσημα η εποχή όπου προσπαθούμε να χάσουμε βάρος, μιας και το καλοκαίρι έρχεται – καλά, καλά, δεν είναι κι έξω από την πόρτα μας, αλλά όπως και να έχει, εμείς ετοιμαζόμαστε!

Το πρόβλημα, όμως, πάντα είναι πως υποκύπτουμε σε μικρά λάθη, τα οποία, όμως είναι και καθοριστικά για την επίτευξη του τελικού στόχου!

Ας δούμε πώς μπορούμε να βγούμε «νικήτριες» στον αγώνα αυτό!

1 Απομακρύνετε τη ζυγαριά της κουζίνας

Το πρόβλημα δεν έγκειται στο πόσο ζυγίζει το φαγητό στο πιάτο σας, αλλά στο αν καταφέρνετε να περιορίσετε την κατανάλωση ζυμαρικών, λόγου χάρη. Επομένως, για λίγο καιρό, δώστε «ρεπό» στη ζυγαριά!

2 Φρούτα, φρούτα, φρούτα!

Αντί να υποκύψετε στον πειρασμό λίγης σοκολάτας για να ικανοποιήσετε την απογευματινή λιγούρα, προτιμήστε ένα φρούτο. Ακόμα και στη δουλειά.

3 Βάλτε όρια στις μερίδες που παίρνετε μαζί σας

Όταν παίρνετε φαγητό στη δουλειά, πάρτε ένα μικρό τάπερ και βάλτε το φαγητό σας. Έτσι μειώνεται η πιθανότητα να το «παραξηλώσετε» με την ποσότητα που θα φάτε!

4 Βουρτσίστε τα δόντια σας

Πλένοντας τα δόντια σας μετά το γεύμα, είναι λιγότερο πιθανό να υποκύψετε σε άλλο «πειρασμό». Τουλάχιστον άμεσα!

5 Βγάλτε μία φωτογραφία του «ΠΡΙΝ»

Φορέστε ένα απλό σορτσάκι κι ένα αθλητικό σουτιέν και βγάλτε μία φωτογραφία το σώμα σας. Θα δείτε αμέσως τι θα χρειαστεί να «διορθώσετε» κι είναι το καλύτερο κίνητρο.

6 Περιορίστε οποιοδήποτε υγρό με πολλές θερμίδες

Λεμονάδες, αναψυκτικά και κυρίως κρασί μετά τη δουλειά... για ένα διάστημα θα πρέπει να τα «ξεχάσετε».

7 Τολμήστε να φορέσετε skinny jeans

Άλλο ένα κίνητρο, πολύ απλά!

8 Κρατήστε τα περισσεύματα

Εντάξει, δε λέω να κρατήσετε το κόκκαλο της μπριζόλας! Αλλά το ρύζι ή το μπιφτέκι που έμεινε μετά το σερβίρισμα... βάλτε το σε ένα τάπερ και στο ψυγείο. Έτσι περιορίζετε τον πειρασμό του refill!

Αν κρατήσετε αυτούς τους απλούς κανόνες, τότε το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο! Καλή τύχη!

Πηγή: k-mag.gr