Tips για όμορφο πρόσωπο

Έχετε ατέλειες στο πρόσωπό σας; Ήρθε η ώρα να τις αντιμετωπίσετε. Για να διατηρήσετε το πρόσωπό σας αψεγάδιαστο, απαλό και σφριγηλό, χρειάζεστε σχέδιο δράσης.

Για σφριγηλό και λαμπερό δέρμα:

* Η επαρκής ενυδάτωση και η διατήρηση του δέρματός σου σε ουδέτερα επίπεδα pH είναι πάρα πολύ σημαντική, γι' αυτό μην παραλείπεις ποτέ την ενυδατική σου κρέμα.

* Το αφυδατωμένο και ξηρό δέρμα έχει την τάση να παρουσιάζει γρηγορότερα σημάδια γήρανσης σε σύγκριση με άλλους τύπους δέρματος, οπότε χρειάζεται και πιο ισχυρά ενυδατικά συστατικά, όπως υαλουρονικό οξύ.

Για μικρότερους πόρους:

* Φρόντισε να καθαρίζεις σχολαστικά το πρόσωπό σου πριν πέσεις για ύπνο. Στη συνέχεια μπορείς να εφαρμόζεις μία δόση toner με ένα κομμάτι βαμβάκι, ώστε να απομακρύνεις καλά τα υπολείμματα ρύπων, μακιγιάζ και ιδρώτα.

* Προσπάθησε να πλένεις με αρκετά ζεστό νερό το πρόσωπό σου (όσο αντέχεις), ώστε να ανοίγουν οι πόροι και να καθαρίζουν καλά. Στη συνέχεια ρίχνε κρύο νερό ή πέρνα ένα παγάκι απ' όλο το πρόσωπό σου, για να σφίξουν οι πόροι.

* Μπορείς να χρησιμοποιείς προϊόντα με σαλικυλικό οξύ ή συστατικά που ελέγχουν τη λιπαρότητα και να τα εφαρμόζεις μόνο στις περιοχές που το έχουν ανάγκη (και όχι σε όλο το πρόσωπο).

* Βάλε στο καθημερινό σου πρόγραμμα περιποίησης προϊόντα με ειδικές λευκαντικές συνθέσεις, που αντιμετωπίζουν τα υπερχρωματισμένα σημεία.

* Η χρήση αντηλιακού προϊόντος θα πρέπει να σου γίνει καθημερινή συνήθεια όλο τον χρόνο.

Για φωτεινή όψη και βελούδινη υφή:

* Προτίμησε μια διατροφή φτωχή σε ζωικά λίπη και πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, αλλά και καλλυντικά προϊόντα εμπλουτισμένα με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, τα οποία επανορθώνουν τις φθορές.

Γράφει η Μαρία Παπουτσάκη για το k-mag.gr