Φτιάξτε τα δικά σας pore strips!

Τα pore strips είναι ειδικές κολλητικές λωρίδες που εφαρμόζουν σε σημεία με τάση να δημιουργούνται μαύρα στίγματα, όπως η μύτη, το μεσόφρυο και το πηγούνι. Και ενώ είναι κάτι πολύ απλό σαν προϊόν, το κόστος του είναι σχετικά υψηλό. Όμως μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε τα δικά σας pore strips με απλά και οικονομικά υλικά!

Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας σκόνη ζελατίνης
1 κουταλιά της σούπας γάλα
1 μικρό μπολ
1 πλακέ πινελάκι

Οδηγίες:
Αναμείξτε τη ζελατίνη με το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Τοποθετήστε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια ένταση για όχι παραπάνω από 5 δευτερόλεπτα.
Όταν το μείγμα είναι χλιαρό (όχι ζεστό), εφαρμόστε με το πινελάκι στη μύτη και τις παρυφές της. Αφήστε να στεγνώσει τελείως για 10 λεπτά, ξεφλουδίστε το προσεκτικά και μετά ξεπλύνετε.

Εναλλακτική συνταγή
Ακόμα ένας απλός τρόπος για να φτιάξετε pore strips είναι με ασπράδι αυγών. Κρατώντας μόνο το ασπράδι, χτυπήστε το καλά με ένα πιρούνι και μετά εφαρμόστε όπου χρειάζεται. Πριν στεγνώσει, πάρτε ένα πολύ λεπτό χαρτομάντιλο και εφαρμόστε το από πάνω, πατώντας το ελαφρά για να κολλήσει. Αφήστε μέχρι να στεγνώσει καλά, ξεφλουδίστε προσεκτικά και μετά ξεπλύνετε.