Χειμερινές συνήθειες βλάπτουν το δέρμα και την εικόνα μας!

Η χαμηλή θερμοκρασία είναι μεγάλη δοκιμασία για την επιδερμίδα, η οποία προσπαθεί διαρκώς να διατηρήσει τη φυσική της ενυδάτωση αλλά κάποιες συνέπειες όπως η ξηρότητα είναι αναπόφευκτες. Μάθετε τι πρέπει να κάνετε και τι όχι ώστε να μην αλλοιώσετε την εικόνα ενός υγιούς δέρματος ακόμα και το χειμώνα!

1. Σαπούνι προσώπου: το χειμώνα, ακόμα και αν το δέρμα είναι λιπαρό, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα ουδέτερο σαπούνι προσώπου παρά κάποιο που θα το ξηράνει. Ψάξτε για τη λέξη "ενυδατικό" σαπούνι προσώπου όταν κάνετε την επιλογή σας. Σκοπός είναι να διατηρήσετε όσο το δυνατόν πιο ενυδατωμένο δέρμα και αυτό δεν σχετίζεται με το πόσο λιπαρό μπορεί να είναι.

2. Foundation: ένα συχνό λάθος είναι η εφαρμογή του πάνω σε δέρμα που είναι ξηρό ή ξεφλουδίζει. Για να μη συμβεί αυτό, πρέπει πρώτα από όλα να κάνετε απολέπιση για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και μετά να φροντίσετε για την επαρκή ενυδάτωση του με μια μάσκα και την κατάλληλη κρέμα για τον τύπο του δέρματος που έχετε.

3. Bronzing: ακόμα ένα λάθος είναι η υπερβολική εφαρμογή bronzer. Μια φυσική λάμψη είναι όμορφο να υπάρχει στην επιδερμίδα αλλά πρέπει να συμβαδίζει με τον τόνο του δέρματος αλλά και την εποχή. Επιλέξτε, λοιπόν, πολύ ελαφριά εφαρμογή του bronzer σας το οποίο θα πρέπει να κρατήσετε το πολύ έναν τόνο πιο σκούρο από την επιδερμίδα. Εφαρμόστε σε σημεία κλειδιά όπως οι κρόταφοι, η γραμμή κοντά στα μαλλιά ( ή στεφάνι), τα ζυγωματικά, η μύτη και με ό,τι έχει μείνει στο πινέλο, το τελείωμα του προσώπου μέχρι και το λαιμό.

Δείτε επίσης: 

Ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα;