Αντισταθείτε στο αφυδατωμένο δέρμα!

Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα επηρεάζουν άμεσα την επιδερμίδα του προσώπου που είναι και η πιο εκτεθειμένη. Το αποτέλεσμα είναι το αφυδατωμένο και ερεθισμένο δέρμα. Καταπολεμήστε τις αρνητικές αυτές επιπτώσεις με πλούσιες φυτικές μάσκες!

Καρότο και μέλι: αναμείξτε 1 κουταλιά του γλυκού μέλι και δύο λιωμένα καρότα μέχρι να έχετε ομοιογενές μείγμα. Απλώστε στο πρόσωπο ως μάσκα για 10 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Μπορείτε να κάνετε αυτή τη θεραπεία μέχρι 2 φορές την εβδομάδα για να έχετε πλήρως ενυδατωμένη επιδερμίδα!

Ασπράδια αυγού: είναι μια από τις καλύτερες μάσκες για το χειμώνα. Απλά, χτυπήστε 2 ασπράδια αυγών και εφαρμόστε στο πρόσωπο. Αφήστε για 30 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Η μάσκα αυτή θα θρέψει το δέρμα και θα επαναφέρει τη χαμένη του γυαλάδα.

Μπανάνα και βούτυρο: πάρτε μια ώριμη μπανάνα και δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο και αναμείξτε καλά σε μίξερ μέχρι να είναι μαλακό το μείγμα. Απλώστε στο πρόσωπο και μετά από 15 λεπτά ξεπλύνετε. Η μπανάνα θα χαρίσει στο δέρμα τη δυνατότητα να συγκρατήσει την ενυδάτωση, προλαμβάνοντας έτσι το ξηρό δέρμα.

Φράουλες και γιαούρτι: ο συνδυασμός αυτός είναι ιδανικός για τη διατήρηση του ph του δέρματος. Αναμείξτε ένα φλιτζάνι γιαούρτι με ένα φλιτζάνι λιωμένες φράουλες μέχρι να γίνει μια ομοιογενής πάστα. Απλώστε στο πρόσωπο και αφήστε για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.