Τέλος τα πειράματα σε ζώα;

Είναι ακόμα πολλές οι εταιρείες δυστυχώς που συνεχίζουν και κάνουν πειράματα των συστατικών τους σε ζώα. Συγκεκριμένα, τα κουνέλια είναι από τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της μελανής πλευράς των καλλυντικών μιας και χρησιμοποιούνται ευρέως για τον έλεγχο προϊόντων ματιών όπως οι μάσκαρες.

Η διαδικασία αυτή όχι μόνο υποβάλλει σε πόνο και ταλαιπωρία τα ζώα αλλά είναι αρκετά χρονοβόρα και ακριβή και για τις ίδιες τις εταιρείες, κάτι που αποτελεί για αυτές κίνητρο να βρουν άλλους τρόπους για να ελέγχουν τα προϊόντα τους.

Τα καλά νέα: ένα νέο τεστ αναπτύσσεται στα εργαστήρια, το οποίο αφαιρεί τα ζώα από αυτή την εξίσωση και είναι πολύ πιο αποτελεσματικό αλλά και λιγότερο ακριβό!

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Liverpool χρησιμοποιούν μικροοργανισμούς όπως τα πρωτόζωα, οι οποίοι έχουν γενετικές ομοιότητες με τον ανθρώπινο οργανισμό και μπορούν να φανούν κάτω από το μικροσκόπιο.

Ελπίζουμε ότι η τεχνολογία της επιστήμης και η έρευνα από μεγάλες εταιρείες να δείξουν το δρόμο στη βιομηχανία της ομορφιάς ώστε να γίνει περισσότερο φιλική με τα ζώα!