Tips για το πρώτο σας tattoo!

Το τατουάζ είναι προφανώς μια εξαιρετικά προσωπική απόφαση, αφού η επιλογή του πρέπει να είναι κάτι που θα θέλουμε να "κουβαλάμε" για όλη μας τη ζωή. Βλέποντας μακροπρόθεσμα και έχοντας στο μυαλό μας τις αλλαγές που μπορεί να έχουμε στη ζωή μας, βοηθάει στο να αποφασίσουμε αν αυτό που επιλέξαμε είναι πραγματικά σωστό ώστε να μην το μετανιώσουμε αργότερα. Διαβάστε τι θα πρέπει να σκεφτείτε πριν το κάνετε!

Η θέση: αν κάνετε τατουάζ σε νεαρή ηλικία ίσως δεν περνάει από το μυαλό σας ότι κάποιο σημείο (όπως οι βραχίονες και η κοιλιά) μπορεί να χαλαρώσει μεγαλώνοντας, αλλοιώνοντας την εμφάνιση του τατουάζ. Επίσης, αν υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει προβλήματα στον επαγγελματικό σας χώρο, ίσως θα πρέπει να βρείτε ένα σημείο που θα είναι λιγότερο εμφανές.

Η κατάλληλη στιγμή: τα τατουάζ είναι μια πρόκληση για την άμυνα του οργανισμού. Έτσι θα πρέπει να μην είσαστε άρρωστες όταν θα το κάνετε. Επίσης, οι μέρες πριν ή κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης είναι άκρως ακατάλληλες αφού το δέρμα μας είναι πολύ πιο ευαίσθητο εκείνη την περίοδο με αποτέλεσμα να νιώσετε πολλαπλάσιο πόνο και να ερεθιστεί ακόμα περισσότερο. Επίσης, δενθα πρέπει να κάνετε τατουάζ σε περίοδο που κάνετε τεχνητό μαύρισμα (spray tan ή solarium) ή ηλιοθεραπεία.

Πριν το τατουάζ: καλό είναι να αποφύγετε το αλκοόλ 72 ώρες πριν το κάνετε καθώς και να μην έχετε πάρει κάποιο αναλγητικό όπως η ασπιρίνη. Οι δύο αυτοί παράγοντες έχουν την ιδιότητα να διαλύουν την πυκνότητα του αίματος, οδηγώντας έτσι σε αιμορραγία. Επίσης, αποφύγετε και τα αρώματα.

Μετά το τατουάζ: πρέπει απαραίτητα να χρησιμοποιήσετε ενυδατικές υποαλλεργικές κρέμες και να είσαστε άκρως προσεκτική και συνεπής με την καθαριότητα της περιοχής.

Η επιλογή studio: πρώτα από όλα θα πρέπει να σιγουρευτείτε για τους κανόνες υγιεινής του tattoo studio που θα επιλέξετε (αποστειρωμένες βελόνες μιας χρήσης και αποστειρωμένος χώρος). Η επιλογή καλλιτέχνη είναι επίσης ένα σημαντικό κομμάτι μιας και θα πρέπει να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις και τις απορίες σας.

Δείτε επίσης: 

Πώς να φροντίσετε τα tattoo σας!

Σβήσιμο Τατουάζ: ποιες μέθοδοι υπάρχουν ;