Τα πιο παράξενα συστατικά στα προϊόντα ομορφιάς!

Δεν είναι λίγες οι φορές που αναρωτιόμαστε τι μπορεί να περιέχουν τα προϊόντα περιποίησης ώστε να μας προσφέρουν αυτό που χρειάζεται το δέρμα μας. Μπορεί οι χημικές ουσίες να αναγράφονται υποχρεωτικά σε κάθε συσκευασία αλλά όχι και η προέλευσή τους, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό ειδικά για τους χορτοφάγους μιας και πολλά συστατικά κρεμών είναι ζωικής προέλευσης. Διαβάστε μερικά από τα πιο περίεργα!

Σάλιο σαλιγκαριού: η βλέννα που παράγει το σαλιγκάρι περιέχει μια ουσία, τη βλεννίνη, η οποία θεωρείται ότι έχει αναπλαστικές ιδιότητες και βοηθάει στην ενυδάτωση του δέρματος ενώ μπορεί να μειώσει τα σημάδια και τους λεκέδες.

Λίπος προβάτου: η λανολίνη που προέρχεται από αυτά τα ζώα χρησιμοποιείται στις λοσιόν σώματος, στα προϊόντα ντεμακιγιάζ και σε πολλά κραγιόν.

Περιττώματα πουλιών: όσα προέρχονται από αηδόνια είναι πλούσια σε άζωτο καθώς και σε αμινοξύ γουανίνη και βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματος.

Λέπια ψαριού: χρησιμοποιούνται σε κάποια ιριδίζοντα προϊόντα μακιγιάζ για να δίνουν λάμψη όπως τα κραγιόν, τα βερνίκια νυχιών και οι σκιές ματιών.

Έλαιο από συκώτι καρχαρία: το σκουαλένιο είναι μια ουσία που περιέχεται σε μεγάλη ποσότητα στο λάδι από το συκώτι του καρχαρία και είναι γνωστό για την προστασία και την ενυδάτωση του δέρματος. Για αυτό το λόγο προστίθεται σε αρκετές ενυδατικές κρέμες.

Λάδι από βιζόν: μερικές ξυριστικές κρέμες, αντιηλιακά και λακ μαλλιών περιέχουν αυτό το συστατικό. Ο λόγος που χρησιμοποιείται είναι καθαρά για τις ισχυρές ενυδατικές του ιδιότητες.

Δείτε επίσης: 

Τα πιο αποτελεσματικά αντιγηραντικά συστατικά!