Απαλλαγείτε από το ενοχλητικό σπυράκι σε μια νύχτα!

Το να πρέπει να αντιμετωπίσεις ένα σπυράκι δεν είναι ποτέ ευχάριστο, ειδικά αν έχεις ένα σημαντικό ραντεβού ή ένα κοινωνικό event. Για αυτό το λόγο πρέπει πάντα να είμαστε προετοιμασμένες και να γνωρίζουμε πώς μπορούμε να το ξεφορτωθούμε μέσα σε μια νύχτα! Διαβάστε μερικές χρήσιμες προτάσεις.

Ασπιρίνη: το σαλικυλικό οξύ που περιέχει θα ξηράνει αμέσως το σπυράκι, μειώνοντας όχι μόνο το μέγεθος του αλλά κάνοντας παράλληλα απολέπιση ώστε να μη μείνει σημάδι. Απλά, λιώστε μια ασπιρίνη και προσθέστε μερικές σταγόνες νερό για να δημιουργηθεί μια πάστα. Εφαρμόστε τοπικά με μια μπατονέτα στο σπυράκι και ξεπλύνετε το πρωί!

Πάγος: βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στην πάσχουσα περιοχή, παγώνει του πόρους μειώνοντας έτσι την έκκριση λιπαρότητας ενώ παράλληλα απαλύνει τη φλεγμονή και περιποιείται το δέρμα. Αν θέλετε άμεσο αποτέλεσμα, εφαρμόστε το παγάκι για μερικά λεπτά τοπικά 3 φορές την ημέρα!

Μέλι: ένα από τα καλύτερα συστατικά ενάντια στα σπυράκια. Οι φυσικές αντιβιοτικές ιδιότητές του, θα βοηθήσουν ενάντια στις μολύνσεις και θα επιταχύνουν το ρυθμό ίασης του δέρματος. Εφαρμόστε τοπικά για περίπου 30 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Λεμόνι: είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, έχει αντισηπτικές ιδιότητες και ξηραίνει τα σπυράκια άμεσα. Με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με φρέσκο χυμό λεμονιού εφαρμόστε τοπικά όπου υπάρχει το πρόβλημα και αφήστε να δράσει μέχρι το πρωί που θα το ξεπλύνετε.

Έλαιο λεβάντας: αν έχετε ένα σπυράκι που έχει ήδη ξεραθεί αλλά παραμένει η φλεγμονή, αυτή είναι η κατάλληλη επιλογή. Η λεβάντα έχει καταπραϋντικές ιδιότητες και θα μειώσει την κοκκινίλα. Εφαρμόστε τοπικά με μια μπατονέτα.