Στη μαύρη λίστα του Χόλιγουντ…

Ο σκηνοθέτης Ντέλμπερτ Μαν δίνει οδηγίες στην αμερικανίδα ηθοποιό και τον συμπρωταγωνιστή της Έρνεστ Μποργκνάιν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Marty". H Μπλερ ξεκίνησε από την ηλικία των οκτώ χρόνων να εργάζεται ως χορεύτρια και μοντέλο, μέχρι το 1940 που εντάχθηκε στην ομάδα του Billy Rose, Diamond Horseshoe. Εκεί γνώρισε τον Τζιν Κέλι με τον οποίο παντρεύτηκαν τον επόμενο χρόνο ενώ η Μπέτσι ήταν 17 χρόνων. Απόκτησαν ένα κοριτσάκι και το 1957, μετά από δεκαέξι χρόνια γάμου, χώρισαν.

Η Μπλερ μετά τις εμφανίσεις της στο θέατρο, ξεκίνησε την καριέρα της και στον κινηματογράφο πρωταγωνιστώντας σε αρκετές ταινίες μεταξύ των οποίων οι "A Double Life" το 1947 και "Another Part of the Forest" το 1948. Το ενδιαφέρον της όμως για το μαρξισμό την οδήγησε για κάποιο χρονικό διάστημα στη μαύρη λίστα του Χόλιγουντ ωστόσο το 1955 συνέχισε την καριέρα της με την εξαιρετική ερμηνεία της στην ταινία "Marty", για την οποία κέρδισε ένα βραβείο BAFTA και μια υποψηφιότητα για Oscar για τον καλύτερο δεύτερο γυναικείο ρόλο.

Μετά το διαζύγιό της με τον Κέλι, μετακόμισε μόνιμα στην Ευρώπη, όπου συνέχισε να εμφανίζεται σε ταινίες, όπως η "Il Grido" του Michelangelo Antonioni το 1957.

Το 1963 παντρεύτηκε τον Τσέχο σκηνοθέτη και παραγωγό Κάρελ Ράις και τα επόμενα χρόνια έκανε λίγες εμφανίσεις μεταξύ των οποίων και στην ταινία "Betrayed" του Κώστα Γαβρά.