Χρόνια πολλά Κυρίες !

Μαμά... αγάπη μου... κορούλα μου... ρε φιλενάδα... αδελφούλα...

Σχεδόν κάθε γυναίκα είναι όλα τα παραπάνω! Και όχι... λίγο από όλα! Όλα στο ακέραιο.

Και σήμερα έχει την τιμητική της ! Γιατί σήμερα είναι η Ημέρα της Γυναίκας.

Η γιορτή αυτή εορτάζεται κάθε χρόνο την 8η του Μάρτη, τιμής ένεκεν στην τεράστια διαδήλωση, που οργανώθηκε στη Νέα Υόρκη, στις 8 Μαρτίου του 1857, από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας. Αίτημα τους : καλύτερες συνθήκες εργασίας !

Για πρώτη φορά, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909, με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ.

Ακόμη και στη Ρωσία της Οκτωβριανής Επανάστασης, μια γυναίκα, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι, έπεισε το Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη αργία.

Από το 1975, οι εορτασμοί διεξάγονται επίσημα, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.

Και αν πολλοί λέμε μέσα στην κούραση και τη ρουτίνα της καθημερινότητας ότι “μια μέρα ακόμα είναι μωρέ”...

Και αν μας φαίνεται άσκοπο να γιορτάσουμε...

Και αν το θεωρούσε ίσως και λίγο κουτό...

Εντάξει, πράγματι, μια μέρα δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, δεν μπορεί να εξασφαλίσει σε όλες τις γυναίκες του κόσμου - από την ανεπτυγμένη Δύση μέχρι την Υποσαχάρια Αφρική - τα δικαιώματα, που θα έπρεπε να απολαμβάνουν σαν άνθρωποι. Όμως, όλοι έχουμε δίπλα μας μια γυναίκα, που αγαπάμε. Και κάθε μια από εμάς είναι μια γυναίκα, που κάποιος άνθρωπος αγαπάει. Ας αξιοποιήσουμε, λοιπόν, αυτή τη μέρα έτσι, σαν μια μικρή ευκαιρία να το θυμηθούμε, να το θυμίσουμε και να το πούμε.

Το news.gr, από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας του, θεώρησε απαραίτητο να αφιερώσει μια ξεχωριστή ενότητα στη Γυναίκα. Στην ενότητα αυτή μπορείτε να βρείτε θέματα για ο, τιδήποτε μπορεί να απασχολήσει μια γυναίκα: θέματα υγείας, μητρότητας, εργασίας, ομορφιάς, χαλάρωσης...

Γιατί, κάθε γυναίκα είναι... απ' όλα.

Χρόνια πολλά !

Έχει χρονικό περιορισμό η μητρότητα;

Το παιδί σας δε θέλει πια να το φιλάτε!

Θέλετε να αλλάξετε look;

Ακύρωση γάμου

Ποιο είναι το σωστό jean για τις επαγγελματικές σας εμφανίσεις;