Αλκαλική δίαιτα: Η δίαιτα που υπόσχεται γρήγορο αδυνάτισμα

Είναι η αγαπημένη δίαιτα των διασήμων με την Victoria Beckam να κάνει την αρχή δημοσιεύοντας τη δίαιτα στο λογαρισμό της στο twitter.

Έκτοτε πολλές διάσημες κυρίες του Hollywood την ακολούθησαν με τις Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston και Kirsten Dunst να δηλώνουν fan! Τι είναι όμως η αλκαλική δίαιτα και τι αποτελέσματα υπόσχεται;

Η αλκαλική δίαιτα, υπόσχεται να βελτιώσει τα επίπεδα ενέργειας και μνήμης, να μειώσει τους πονοκεφάλους, το φούσκωμα, τον μυϊκό πόνο, την αϋπνία καθώς και τις καρδιακές παθήσεις.

Την «ανακάλυψε» η σεφ Natasha Corrett (αδερφή της ηθοποιού Sienna Miller) σε συνεργασία με την διατροφολόγο Vicki Edgson και στηρίζεται στην εξισορρόπηση του Ph του σώματός μας μεταξύ 7,35 και 7,45. Ο απώτερος στόχος είναι να τρώτε 80% αλκαλικές τροφές και 20% όξινα τρόφιμα.

Ακούγεται λίγο περίπλοκο;
Για να μάθετε πραγματικά τα επίπεδα του pH σας θα πρέπει πρώτα να κάνετε μια ουρολογική εξέταση. Το μυστικό δεν βρίσκετε στο τι τρώτε αλλά στο πώς το μαγειρεύετε. Για παράδειγμα το ωμό σπανάκι είναι αλκαλικό αλλά όταν μαγειρεύεται γίνεται όξινο. Η συγκεκριμένη δίαιτα «στηρίζεται» δηλαδή σε τροφές που παράγουν αλκαλικά μετά την πέψη.

Ποιες τροφές θεωρούνται αλκαλικές;
Σχεδόν όλα τα τρόφιμα μετά την πέψη διασπώνται είτε σε όξινα είτε σε αλκαλικά. Κατά βάση όμως αλκαλικά είναι τα:

Φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα όσπρια, οι χουρμάδες, τα σύκα, το γκρέιπφρουτ, το λεμόνι, το λάιμ, ο μάραθος, το μπρόκολο, οι αγκινάρες, τα σπαράγγια, τα παντζάρια, το λάχανο, το σπανάκι, το κάρδαμο και το κουνουπίδι.

Αυτά που δεν πρέπει να καταναλώνετε αν ακολουθήσετε την αλκαλική δίαιτα είναι τα ζυμαρικά, όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κρέας, τα ψάρια και τα οστρακοειδή, τον καφέ, το τσάι, τη ζάχαρη, τα αναψυκτικά και το αλκοόλ!

Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr