Σπαγγέτι με μοσχαράκι γάλακτος και ανάμεικτες πιπεριές

ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ

 

Για 4 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας: 40-45 λεπτά 

 

ΥΛΙΚΑ :

1 πακέτο σπαγγέτι 
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1200-1300 γρ. μοσχαράκι γάλακτος κομμένο σε μερίδες

1 κιλό ντομάτες χοντροκομμένες

1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια

2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες

1 πράσινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

1 μεγάλο μπουκάλι μπύρα,

200 γρ. κεφαλοτύρι

Αλάτι, πιπέρι

Ζάχαρη 
 
 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 

Βάζω το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα με το μοσχαράκι γάλακτος και το κρεμμύδι και σωτάρω για 5-6 λεπτά. 
Προσθέτω τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και σβήνω με την μπύρα.

Προσθέτω τις ντομάτες, λίγο νερό, και αφήνω το κρέας να σιγοβράσει.

 
Βράζω τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.

Τα σουρώνω και ανακατεύω με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. 

 
Μόλις το κρέας ψηθεί και χυλώσει η σάλτσα, προσθέτω τα μακαρόνια, κουνάω την κατσαρόλα για να ανακατευτεί το φαγητό, και αφήνω στη φωτιά για 2-3 λεπτά.  

Σερβίρω αμέσως με τριμμένο φρέσκο πιπέρι και τριμμένο κεφαλοτύρι.