Λαχανόρυζο με πέρκα και τομάτα

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος  : 30-40 λεπτά

ΥΛΙΚΑ :

Για 4 μερίδες

350 γρ. λάχανο κομμένο σε λωρίδες
80 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
80 γρ. κοντόκοκκο ρύζι
70 ml λευκό ξηρό κρασί
100 ml νερό
60 γρ τομάτα κονκασέ
2 κόκκους μπαχάρι
70 ml ελαιόλαδο
400 γρ πέρκα καθαρισμένη και κομμένη σε μεγάλους κύβους
λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
λίγο μάραθο, ψιλοκομμένο
αλάτι και λευκό πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαλακώσουν. Ραντίζουμε ελαφρά το ψάρι με χυμό λεμονιού και το αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε το λάχανο, και συνεχίσουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 10 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε στη συνέχεια την ντομάτα κονκασέ, το ρύζι, το νερό το μπαχάρι και λίγο αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το ψάρι στην κατσαρόλα το τελευταίο δεκάλεπτο μαγειρέματος.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τελειώνουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνοντας - όπως πάντα - με λίγο καλό ελαιόλαδο.