Ριγκατόνι φούρνου με τυριά και σολομό

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια ριγκατόνι
2 κουτιά ντοματάκια
λίγο κρεμμύδι
1 κρέμα γάλακτος 250 ml 15 % λιπαρά
450 γραμμάρια σολομό ψιλοκομμενο
1 καρότο ψιλοκομμένο
λίγο σέλινο
100 γραμμάρια αρακά βρασμένο
300 γραμμάρια μοτσαρέλα
παρμεζάνα τριμμένη
πιπέρι
αλάτι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον σολομό ψιλοκομμμένο και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και συνεχίζουμε ρίχνοντας το καρότο και το σέλινο, αλάτι, πιπέρι.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό νερό, αλατισμένο, για 12 λεπτά περίπου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνουμε ένα πυρέξ αρκετά βαθύ, βάζουμε στον πάτο του πυρέξ λίγη από την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στο πυρέξ. Στη συνέχεια ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέσα στο μείγμα σολομού και ανακατεύουμε μαζί με τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα τριμμένη, τον αρακά και τα ρίχνουμε στο πυρέξ. Αφού τα ανακατέψουμε λίγο με πιπέρι και παρμεζάνα τριμμένη.

Τα βάζουμε στο φούρνο, γύρω στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά τουλάχιστον.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr