Πολεμήστε το hangover με σφηνάκια τελευταίας τεχνολογίας

Πόσες φορές δεν έχουμε ξυπνήσει οι περισσότεροι εξ ημών με έναν αφόρητο πονοκέφαλο και παίρνοντας όρκο ότι “δεν θα πιω όσο χτες ποτέ ξανά”.

Επειδή οι όρκοι είναι για να παραβαίνονται αλλά και το hangover για να ξεπερνιέται, καταπολεμήστε τα συμπτώματα με σφηνάκια τελευταίας τεχνολογίας!

Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασσαχουσσέτης (MIT) ανακάλυψαν μια νέα φόρμουλα, η οποία έχει δοκιμαστεί προς το παρόν σε ποντίκια και η οποία καταπολεμά τα συμπτώματα του hangover.

Πρόκειται για χάπια τα οποία περιέχουν ειδικά ένζυμα τα οποία “χωνεύουν” το αλκοόλ και περιορίζουν δραστικά τις συγκεντρώσεις του στον οργανισμό.Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες προσπαθούσαν να μετατρέψουν τα ένζυμα σε φαρμακευτικές ουσίες. Η μεγάλη δυσκολία είναι η παραγωγή τυποποιημένων φαρμάκων από ένζυμα σε σταθερά μεγέθη και συγκεντρώσεις.

Τα χάπια αυτά διαλύονται σε μικρή ποσότητα νερού και καταναλώνονται με μια γουλιά – ναι σαν εκείνα τα σφηνάκια που ήπιαμε χτες το βράδυ.

Οι επιστήμονες ελπίζουν τώρα ότι θα καταφέρουν να φτιάξουν φαρμακευτικές φόρμουλες που θα καταπολεμούν το hangover και θα μπορούν να παράγονται μαζικά.