Υπό αστυνομικό κλοιό το ορφανοτροφείο της Θεσσαλονίκης

Υπό στενή επιτήρηση βρίσκεται το πρώην ορφανοτροφείο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο εκκενώθηκε από την αστυνομία το πρωί της Δευτέρας, καθώς νωρίτερα ομάδα αντιεξουσιαστών συγκεντρώθηκε στο σημείο και επιχείρησε να κάνει πορεία προς το πρώην κατειλημμένο κτίριο αλλά μπροστά στις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι διαδηλωτές φτάνοντας κοντά στο σημείο, άλλαξαν κατεύθυνση και πηγαίνουν προς το αστυνομικό τμήμα Τούμπας, σύμφωνα τα όσα αναφέρει το seleo.gr.

Θυμίζουμε ότι από το πρωί ξεκίνησε αστυνομική επιχείρηση στο παλιό ορφανοτροφείο 'Μέγας Αλέξανδρος", στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, που εδώ και χρόνια βρίσκεται υπό κατάληψη από αυτοαποκαλούμενους αντιεξουσιαστές.

Η επιχείρηση ξεκίνησε τις πρωινές ώρες, όταν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. - παρουσία δικαστικού λειτουργού - εισέβαλαν στο κατειλημμένο κτίριο. 

Το κτίριο του πρώην ορφανοτροφείου "Μέγας Αλέξανδρος" βρίσκεται επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη και είναι ιδιοκτησίας του υπουργείου Υγείας. Εδώ και πολλά χρόνια έχει εγκαταλειφθεί και τελεί υπό κατάληψη. Αντίστοιχη επιχείρηση είχε γίνει στο ίδιο κτίριο, όπως και σε υπό κατάληψη στέκι αναρχικών στο ΑΠΘ, πέρσι τον Ιούλιο. Τότε είχαν γίνει 25 συλλήψεις, οι οποίες εντάσσονταν στο πλαίσιο εσωτερικής διαμάχης που υπήρχε στο χώρο των αντιεξουσιαστών.