Έδιωξαν το ΣΔΟΕ από τις Αρχάνες!

Μια θερμή υποδοχή αλλά όχι με την έννοια της φιλοξενίας επεφύλαξαν πωλητές και απλός κόσμος στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ που βρέθηκαν στην περιοχή των Αρχάνων στο Ηράκλειο της Κρήτης προκειμένου να κάνουν ελέγχους.

Ο κόσμος έδιωξε κυριολεκτικά κλωτσηδόν το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ.

Στην περιοχή οργανώνεται κάθε χρόνο μεγάλη γιορτή ανήμερα του Σωτήρος (6 Αυγούστου) και κατακλύζεται από κόσμο.

Σύμφωνα με το cretalive, με αφορμή την κοσμοσυρροή έσπευσε και το ΣΔΟΕ για έλεγχο, αντιμετώπισε όμως την αντίδραση του κόσμου, που θεώρησε προκλητική αυτή την "επίσκεψη" την ημέρα της γιορτής του χωριού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από μερίδα πελατών μεγάλης ταβέρνας, με αποτέλεσμα οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ... με συνοπτικές διαδικασίες να αποχωρήσει.

Επέστρεψαν... δριμύτεροι

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ επέστρεψαν το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή και συνεχίζει τους ελέγχους.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε έντονες αντιδράσεις μερίδας πελατών κατά τον έλεγχο συνεργείου του Σ.Δ.Ο.Ε. σε επιχείρηση στο χωριό Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης, με αποτέλεσμα την αποχώρηση του τελευταίου, σας γνωρίζουμε ότι, κλιμάκια του Σ.Δ.Ο.Ε. επανήλθαν σήμερα το πρωί και κοινοποίησαν στην ελεγχόμενη επιχείρηση Υπηρεσιακό Σημείωμα Ελέγχου (Υ.Σ.Ε.) με τα διαπιστωθέντα αποτελέσματα.
Διαπιστώθηκε η συμμετοχή των ιδιοκτητών της επιχείρησης στη διακοπή του ελέγχου και ως εκ τούτου θα εφαρμοστούν οι διατάξεις που προβλέπουν το κλείσιμο της επιχείρησης μέχρι ένα μήνα με Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Ο έλεγχος στην επιχείρηση συνεχίζεται".