Μαθητικά δρομολογία μέσω ΚΤΕΛ

Τέλος αναμένεται να μπει στην ταλαιπωρία εκατοντάδων μαθητών σε όλο το νησί, καθώς από την Πέμπτη ξεκινούν τα μαθητικά δρομολόγια μέσω του ΚΤΕΛ Σάμου, όπως ανακοινώθηκε από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την απόφαση ανακοίνωσε στους αρμόδιους φορείς και τους διευθυντές των σχολείων ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, με το ύψος του σχετικού κονδυλίου να φτάνει στα 217.000 ευρώ για τους οδηγούς των ΚΤΕΛ. Το "κούρεμα" στις μη καταβεβλημένες αποδοχές των οδηγών "έκλεισε" τελικά στο 6%, αντί του 17% που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Εξάλλου, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, μαζί με εργαζόμενους που συμμετείχαν από τις 11:00 στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, συμμετείχαν στο προγραμματισμένο πανσαμιακό συλλαλητήριο και διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση στην Παιδεία και ειδικά στη Σάμο με το εκτεταμένο πρόβλημα πρόσβασης στις σχολικές μονάδες.

Όλοι αναφέρθηκαν στον αγώνα των παιδιών αλλά και στη μάχη που κέρδισαν με τις μαζικές κινητοποιήσεις.

Εκπρόσωποι των μαθητών από το ΕΠΑΛ Σάμου και το λύκειο Καρλοβάσου και Μαραθοκάμπου, δήλωσαν ότι θα έπρεπε οι γονείς να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να μην αφήνουν τα παιδιά μόνα τους να αναλαμβάνουν την ευθύνη του κλεισίματος των σχολείων. Τουλάχιστον η ταλαιπωρία των μαθητών δείχνει από αύριο να λαμβάνει τέλος.