Το Υπουργείο Παιδείας κλείνει σχολεία στην Κρήτη!

Σε καταργήσεις δημοτικών σχολείων της Κρήτης φέρεται να προχωρά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ιστοσελίδα flashnews.gr, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει καταργήσεις ή συγχωνεύσεις σχολείων μέσα σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα και ήδη βολιδοσκοπεί τρόπους δράσης στο νομό Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, στο "στόχαστρο" βρίσκονται επτά σχολεία, κυρίως μονοθέσια, τα οποία σχεδιάζεται να συγχωνευτούν με άλλα μεγαλύτερα και να φιλοξενηθούν στα κτίριά τους.

Πρόκειται να κλείσει και ένα νηπιαγωγείο στο Ρέθυμνο. Η είδηση έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των συλλόγων δασκάλων, οι οποίοι επιτίθενται στην κυβέρνηση με ανακοινώσεις. Στον ίδιο μήκος κύματος και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στο Ηράκλειο, με τους εκπροσώπους να κάνουν λόγω για "παράτυπες και μονοπρόσωπες ενέργειες" από την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει ότι η Διευθύντρια "δεν ενημέρωσε τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για την εισήγηση της". Εξαιτίας του θέματος, πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.