Περίθαλψη και φάρμακα για άπορους, άνεργους και άστεγους

Εγκαίνια για το Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο στα Τρίκαλα. Στο χώρο όπου μέχρι σήμερα λειτουργεί το ΚΑΠΗ "Αντωνίου" θα λειτουργούν παράλληλα πλέον και οι δύο νέοι δημοτικοί θεσμοί.

Το Κοινωνικό Ιατρείο θα προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και εκείνοι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, οι άποροι, οι άστεγοι και όσοι γενικά δεν έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σε συνεργασία με τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο, θα δρα αντίστοιχα και το Κοινωνικό Φαρμακείο ώστε να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες των νοσηλευόμενων ή των επισκεπτών ως προς τη χορήγηση φαρμάκων.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων, Χρήστος Λάππας δήλωσε: "Κάνουμε ένα ξεκίνημα για το Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, μια δομή που μπορεί να προσφέρει πολλά στους συμπολίτες, ιδιαίτερα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως επίσης και σε ορισμένες άλλες ομάδες που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη μιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κυρίως στο επίπεδο της πρόληψης".

Η γενική διευθύντρια των "Γιατρών του Κόσμου", Ευγενία Θάνου, σημείωσε από τη μεριά της πως η οργάνωση ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Τρικκαίων, ενώ η 22χρονη εμπειρία των γιατρών θα συμβάλλει στο να στηθεί μια καλή δομή που θα προσφέρει ουσιαστική βοήθεια και υπηρεσίες.