Σκηνές εφιαλτικής “σκλαβιάς” ανηλίκων στα φραουλοχώραφα

Η δημοσιότητα φωτίζει σύγχρονα σκλαβοπάζαρα, καθώς αποκαλύπτονται οι πλήρες διαστάσεις της κατάστασης εργασίας στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας Ηλείας.

Δεκατετράχρονα παιδιά να εργάζονται στην καλλιέργεια φράουλας εντόπισε κλιμάκιο της Διεθνούς Αμνηστίας στη διάρκεια επίσκεψης-αυτοψίας που έκανε στην περιοχή, σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.

Η Λία Γώγου, μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία μαζί με τη Σοφία Κυρίτση και το φωτογράφο Μαξίμ Γκαλίντ, επισκέφθηκαν τους αυτοσχέδιους καταυλισμούς δίπλα από τις καλλιέργειες φράουλας έμειναν εμβρόντητες από την αθλιότητα

"Βρήκαμε 26χρονο εργάτη από το Μπανγκλαντές που είχε στα πόδια του τραύματα από τους πυροβολισμούς, να μαζεύει χόρτα δίπλα από τον αυτοσχέδιο καταυλισμό για να τα φάει, καθώς ο ίδιος όπως και οι συμπατριώτες του βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση", τόνισαν.

"Είδαμε εκεί εικόνες εξαθλίωσης. Μέσα σε μικρές αυτοσχέδιες καλύβες μένουν ακόμη και είκοσι άτομα μαζί, πληρώνοντας στον ιδιοκτήτη του χωραφιού 20 ευρώ το άτομο κάθε μήνα για τη διαμονή τους. Η κατάσταση είναι τραγική", ανέφερε η κ. Γώγου και κάλεσε τις αρμόδιες αρχές και την ελληνική Πολιτεία να προστατεύσει τους εναπομείναντες εργάτες από το Μπανγκλαντές, τα θύματα της αιματηρής επίθεσης, που γυρίζουν από τα νοσοκομεία στον καταυλισμό τους.