Αγόρασαν ναρκωτικά χάπια με πλαστά παραστατικά

Δεκάδες ναρκωτικά χάπια είχαν αγοράσει ένας 44χρονος άνδρας και μία 56χρονη γυναίκα, πλαστογραφώντας  ιατρικές συνταγές με σφραγίδα γνωστής ψυχιάτρου του Βόλου και αντίστοιχα, ετοιμάζονταν να τα πουλήσουν σε χρήστες της Μαγνησίας.

Οι δύο δράστες εντοπίστηκαν χάρη στην παρατηρητικότητα 51χρονου ιδιοκτήτη φαρμακείου στη Νέα Ιωνία.

Ο συγκεκριμένος φαρμακοποιός, προς τιμήν του, διαπίστωσε αμέσως ότι η συνταγή για αγορά δύο κουτιών ναρκωτικών χαπιών που του έδωσε ο 44χρονος ήταν πλαστή και ανάγκασε τον επίδοξο αγοραστή να τραπεί σε φυγή.

Ο φαρμακοποιός ειδοποίησε την Αστυνομία και άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών τον εντόπισαν μαζί με την 56χρονη κοντά στο σπίτι τους στην περιοχή του Διμηνίου, όπου τους συνέλαβαν έχοντας στην κατοχή τους 160 ναρκωτικά χάπια.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι τους, βρέθηκε ένα διπλότυπο μπλοκ των 50 σελίδων, από το οποίο φάνηκε ότι είχαν συνταγογραφήσει 15 πλαστές συνταγές στο όνομά τους και τις οποίες σφράγισαν με την πλαστή σφραγίδα. Ορισμένα από τα χάπια φαίνεται ότι είχαν ήδη διακινηθεί.

Ο 44χρονος και η 56χρονη που έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για χρήση ναρκωτικών, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών και πλαστογραφία. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν τις πλαστές συνταγές που εκτελέστηκαν.