Νυχτερινή εισβολή χρυσαυγιτών στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Νέα πρόκληση της Χρυσής Αυγής με την εισβολή στο νοσοκομείο της Καλαμάτας το βράδυ της Δευτέρας, όπου κλιμάκιο του συνδέσμου με επικεφαλής τον βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση διεξήγαγε "έρευνα" για αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ελευθερία", έφτασε εκεί τραυματισμένος ένας 22χρονος αθίγγανος συνοδεία άλλων ρομά και βλέποντας τους χρυσαυγίτες θεώρησαν ότι είναι εκεί γι' αυτούς, καθώς αποδίδουν σε ρατσιστικά κίνητρα την επίθεση από αγνώστους που κατήγγειλε σε βάρος του ο νεαρός. Έτσι, κάλεσαν την αστυνομία, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που ζητούσαν να μάθουν για ποιο λόγο έχουν μπει στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής.

Ο βουλευτής της Χ.Α. σε επικοινωνία του με τοπική εφημερίδα δήλωσε πως, διεμήνυσε στους αθίγγανους ότι "δεν τους θεωρεί ισότιμους πολίτες μέχρι να εξαλείψουν την παραβατικότητα" προθέτοντας "Δεν πιστεύω ότι θα εξαλειφθεί η παραβατικότητα, επειδή οι τσιγγάνοι την έχουν στο DNA τους".

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η διοίκηση του νοσοκομείου χαρακτηρίζει την εισβολή απαράδεκτη, αυθαίρετη και ανεπίτρεπτη, ενώ σημειώνει "τέτοιου είδους πρακτικές που έρχονται να υποκαταστήσουν τη θεσμοθετημένη λειτουργία των αρμόδιων αρχών δεν έχουν θέση στη Δημοκρατικώς Συντεταγμένη Πολιτεία μας". Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την απασχόληση αλλοδαπών ως αποκλειστικών νοσοκόμων, υπογραμμίζει ότι "καθημερινά παρακολουθεί, ελέγχει, εποπτεύει και συνεργάζεται με όλα τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας που εμπλέκονται στο θέμα (ΙΚΑ, ΣΕΠΕ, Αστυνομία, Εισαγγελία, Σωματείο των Αποκλειστικών Νοσοκόμων)".