Δε μεταφέρεται η έδρα του ΤΕΙ Πάτρας στο Μεσολόγγι

Δεν τίθεται θέμα μεταφοράς της έδρας του ΤΕΙ Πάτρας στο Μεσολόγγι. Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας θα συνεχίσει να έχει έδρα την Πάτρα, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Πατρέων, τους βουλευτές και τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων (Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Θανάσης Γιανναδάκης) ο υφυπουργός Παιδείας Θόδωρος Παπαθεοδώρου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thebest.gr, ο δήμαρχος Πατρέων, κ. Δημαράς έγινε αποδεκτός από τον υφυπουργό στο υπουργικό γραφείο του στην Αθήνα, όμως η απόφαση του κ. Παπαθεοδώρου να μην δεχθεί στο γραφείο του εκπροσώπους των Καθηγητών και των φοιτητών του ΤΕΙ πυροδότησε ένταση.

Πληροφορίες που μεταδίδονται στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρουν ότι προκλήθηκε ένταση μεταξύ ομάδας φοιτητών και του Προέδρου του ΤΕΙ Σωκράτη Καπλάνη με αφορμή όχι το θέμα της έδρας αλλά της μεταφοράς Σχολών του ΤΕΙ σε άλλες πόλεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου, αν και μετέβη στο υπουργείο, δε συμμετείχε τελικά στη συνάντηση διαμαρτυρόμενη για τον "αποκλεισμό" των Καθηγητών και φοιτητών.