Επεισοδιακή συνάντηση του προέδρου ΤΕΙ Πάτρας στο υπ. Παιδείας

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στην Αθήνα κατά την επίσκεψη του προέδρου του ΤΕΙ Πάτρας, Σωκράτη Καπλάνη, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε με τη δήλωση του Μ. Σαλμά για ορισμό του Μεσολογγίου ως έδρας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Καπλάνης, μιλώντας στην ιστοσελίδα patrastimes.gr, το ΤΕΙ της αχαϊκής πρωτεύουσας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με απόφαση της βουλής των Ελλήνων, έχει οριστεί έδρα των ΤΕΙ της Δυτικής Ελλάδας και οποιαδήποτε αλλαγή αυτής της απόφασης με συνταγή Προεδρικού Διατάγματος θα συνιστά πραξικόπημα.

Ο κ. Καπλάνης αποκάλυψε πως συναντήθηκε με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου ο οποίος ωστόσο δεν γνωρίζει τι προβλέπει και τι περιλαμβάνει αυτό για την Πάτρα και συγκεκριμένα για την τύχη και τη μορφή του ΤΕΙ της Πάτρας.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Πάτρας δεν αρκέστηκε μόνο στην ανοικτή επιστολή που εξέδωσε αλλά ανέβηκε στην Αθήνα και απαίτησε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έγινε σε τεταμένο κλίμα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thebest.gr, με τις φωνές του Προέδρου του ΤΕΙ Πάτρας ν΄ ακούγονται έξω από το γραφείο.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ είπε μεταξύ άλλων στον υπουργό ότι η αλλαγή της έδρας ισοδυναμεί με έγκλημα. Ο Σωκράτης Καπλάνηε αναφέρει ότι ο υπουργός δεν απάντησε ευθέως στα ερωτήματά του αλλά εμφανίστηκε προβληματισμένος.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ ανέφερε ακόμη πως εάν επαληθευτεί το σενάριο για μεταφορά της ΣΔΟ και του τμήματος Κοινωνικών Λειτουργών τότε το 50% και πλέον των εγκαταστάσεων και των υποδομών του ΤΕΙ της Πάτρας θα παραπέμπουν σε ερειπωμένα κτίρια.