Aνθυπαστυνόμος βγήκε τσάρκα με πλαστές πινακίδες

Στα χέρια της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων βρίσκεται αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη στη Λήμνο, καθώς κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Στο αυτοκίνητο, το οποίο του είχε παραχωρήσει ένας 47χρονος, είχε εγκαταλείψει το υπηρεσιακό του όπλο.

Σε βάρος του 50χρονου αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα αδικήματα της πλαστογραφίας από κοινού, εκμετάλλευσης εμπιστευμένων πραγμάτων και πλημμελούς φύλαξης υπηρεσιακού οπλισμού.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφάσισε να τον θέσει σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης. Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ο 47χρονος.

Οι νόμιμες πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου δεν βρέθηκαν ενώ από την έρευνα προέκυψε πως οι πλαστές αντιστοιχούν σε άλλο όχημα (διαφορετικού εργοστασιακού τύπου), ο ιδιοκτήτης του οποίου είχε δηλώσει απώλεια της μπροστινής πινακίδας το 2009 στη Λιβαδειά Βοιωτίας.

Επίσης διαπιστώθηκε πως το όχημα ήταν ανασφάλιστο και η κλειδαριά της μίζας είχε υποστεί τροποποίηση ώστε να ενεργοποιείται με οποιοδήποτε κλειδί.

Το αυτοκίνητο και οι πινακίδες κυκλοφορίας κατασχέθηκαν, ενώ ο αστυνομικός οδηγείται σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.