Συνέλαβαν σπείρα ναρκωτικών στα Χανιά

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα στην Κρήτη, οδηγώντας στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Η επιχείρηση οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν  τέσσερις άνδρες 50, 51, 47 και 48 ετών και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε σκοπό την διάθεση, διακίνηση και εμπορία, ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί ως μέλη, σε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους ο καθένας και με αποκλειστικό σκοπό την εμπορία διακίνηση και διάθεση ναρκωτικών ουσιών και ειδικότερα κοκαΐνης και κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή των Νομών Χανίων και Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα, ο 50χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 10.01.2013 έως και 07.03.2013, ως αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, βρισκόταν στο Ρέθυμνο και έχοντας στην κατοχή του ικανή ποσότητα κοκαΐνης, φρόντιζε τη μεταφορά αυτής οδικώς, στα Χανιά, προμηθεύοντας και τους υπόλοιπους δράστες. Ο 51χρονος και ο 48χρονος, είχαν αναλάβει το ρόλο των διακινητών, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, ενώ ο 47χρονος δράστης υποβοηθούσε τον 51χρονο στην διάθεση των ναρκωτικών ουσιών, όπως αναφέρει το prismanews.gr

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :

311 γραμμάρια κοκαΐνη,

390 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη,

Το χρηματικό ποσό των δώδεκα χιλιάδων και πεντακοσίων είκοσι πέντε (12.525,00) ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,

Τραπεζικές επιταγές ύψους τριακοσίων πενήντα εννέα χιλιάδων (359.000,00) ευρώ,

Τρία (3) αυτοκίνητα, ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την εμπορία,

Δώδεκα (12) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ως μέσο διευκόλυνσης επικοινωνίας διακίνησης ναρκωτικών ουσιών,

Δέκα (10) βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζικών ιδρυμάτων,

Ένα (1) περίστροφο,

Ένα (1) πιστόλι,

Ένα (1) εύχρηστο πολεμικό τυφέκιο,

Ένα (1) πιστόλι, με την γεμιστήρα του,

Πέντε(5) ξίφη,

Εκατόν ενενήντα τέσσερα (194) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και

Έξι (6) ζυγαριές ακριβείας.

Τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Το προανακριτικό έργο διενεργείται το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων. Ο συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...