ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα σε σχολείο της Ιερισσού!

Μεγάλη ένταση επικρατεί από το πρωί στην Ιερισσό της Χαλκιδικής. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή. Από νωρίς ήταν παρατεταγμένοι οι αστυνομικοί στις εισόδους του χωριού, αλλά και στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, έγιναν 6 προσαγωγές. 

Συγκλονιστικό βίντεο του χρήστη του facebook Nίκου Νταμπρατζίδη, δείχνει τους πάνοπλους αστυνομικούς των ΟΠΚΕ, στη διάρκεια ελέγχων σε σπίτια της περιοχής.

 

Πέντε κάτοικοι Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας συνελήφθησανί ως ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν συνοδευόμενοι από 6 κλούβες ΜΑΤ και 7-8 αστυνομικα αυτοκίνητα για να γίνει έρευνα στα σπίτια τους. Οι κλούβες έχουν σταματήσει στη διασταύρωση για Ξηροποτάμι.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του χωριού οι αστυνομικές δυνάμεις εκτόξευσαν ανεξέλεγκτα δακρυγόνα στους κατοίκους, αλλά και μέσα στο γυμνάσιο και το λύκειο της περιοχής. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν κυκλώσει το χωριό, κλείνοντας και τις δύο εισόδους, ενώ έξι διμοιρίες, οι οποίες βρίσκονται στην περιοχή έχουν έρθει ενισχυτικά από την περιοχή του Στρατωνίου. 

Μεγάλες δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν έξω από το σχολείο. Κάποια παιδιά χρειάστηκαν γιατρό, ο οποίος έχει σπεύσει αυτή τη στιγμή για να δώσει τις πρώτες βοήθειες, καθώς μερικοί από τους μαθητές αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα από τη ρίψη των δακρυγόνων. Τα ΜΑΤ βρίσκονται στο δρόμο που συνδέει τη Μεγάλη Παναγία με την Ιερισσό. Κάποιοι αστυνομικοί εισέβαλλαν σε σπίτι και διεξήγαγαν έλεγχο, ενώ το μάθημα στο σχολείο διακόπηκε και οι γονείς πήγαν να παραλάβουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Πηγές του news.gr σημειώνουν ότι μετά τις λήψεις DNA των τελευταίων ημερών, οι Αρχές ενδεχομένως να έχουν ταυτοποιήσει ορισμένους από τους δράστες της επίθεσης, με αποτέλεσμα να προβούν στη σημερινή επιχείρηση για να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Tι απαντάει ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας

"Η παρουσία της αστυνομίας είχε υποστηρικτικό χαρακτήρα", ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Χρίστος Μανούρας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. “Οι αστυνομικές δυνάμεις ζήτησαν να ανοίξει ο δρόμος, τον οποίο είχαν αποκλείσει οι κάτοικοι καίγοντας ελαστικά και οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών έξω από το χωριό, αλλά όλα σταμάτησαν εκεί”. Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ διεύψεσε κατηγορηματικά ότι έγινε χρήση χημικών στο σχολείο της περιοχής. “Να είστε σίγουροι πως αναφέρομαι σε ότι συνέβη με τον τρόπο που ακριβώς συνέβη. Η αποπνικτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί, προέρχεται από την καύση ελαστικών από τους κατοίκους”, κατέληξε ο κύριος Μανούρας.

Να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από την Ιερισσό της Χαλκιδικής ζήτησαν, πριν από λίγο, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

"Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν μπει στην πόλη της Ιερισσού και τρομοκρατούν τους πολίτες. Η τοπική κοινωνία αντιδρά στην εγκατάσταση της Μονάδας Χρυσού στην περιοχή. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις δυνάμεις των ΜΑΤ" είπε ο Ευάγγελος Αποστόλου, από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ιωάννης Δριβελέγκας κατήγγειλε ότι "αυτή τη στιγμή, οι δυνάμεις των ΜΑΤ περιπολούν στην πόλη και με αυταρχικές μεθόδους τρομοκρατούν τους πολίτες, έχοντας μάλιστα ρίξει και χημικά στα σχολεία". Αυτές οι συμπεριφορές δεν ταιριάζουν αυτή την εποχή, υπογράμμισε. Φοβάμαι για τα χειρότερα, είπε ο κ. Δριβελέγκας και κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν πρωτοβουλία, ώστε "να μην ριχθεί άλλο λάδι στη φωτιά και να καταλαγιάσουν τα πράγματα".

Το ΚΚΕ από την πλευρά του εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία "καταγγέλει το όργιο αυταρχισμού που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος του λαού και της νεολαίας της Ιερισσού στη Χαλκιδική, με πρόσχημα την προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Από το πρωί σήμερα, διμοιρίες των ΜΑΤ εισβάλουν σε σπίτια και σχολεία και επιχειρούν να κάνουν έρευνες και συλλήψεις, ενώ κάνουν και χρήση χημικών, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμα και μικρούς μαθητές. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι με την ωμή και μαζική τρομοκρατία να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων της περιοχής.

Να σταματήσουν τώρα οι εισβολές των ΜΑΤ και η τρομοκρατία. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να καταδικάσουν τη συγκυβέρνηση και να απορρίψουν τις συκοφαντίες και τα ψέματα που χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει τη βάρβαρη πολιτική και τη δράση της".

 

 

Το βίντεο αναρτήθηκε στο κανάλι της Ελευθεροτυπίας στο Youtube

 

Επίθεση της ΝΔ για παλαιότερη διαφημιστική καταχώριση στην "Αυγή"

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή όσα γίνονται στις
Σκουριές. Μάλιστα τονίζει "η εφημερίδας Αυγή μιλούσε
για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις", ενώ δίνει στη δημοσιότητα το
πρωτοσέλιδο του ειδικού ενθέτου αλλά και ολοσέλιδη πληρωμένη καταχώριση της
εταιρίας.