Απολύθηκαν 15 εργαζόμενοι από το νοσοκομείο Μυτιλήνης

Την απόλυση 15 εργαζομένων, οι οποίοι είχαν προσληφθεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μέσω Φιλανθρωπικών Καταστημάτων αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρώην διοικητής, Δημήτρης Κατσιφαράκης παλαιότερα, το νοσοκομείο αδυνατούσε να καλύψει τα έξοδα μισθοδοσίας των συγκεκριμένων εργαζομένων. Την παραίτησή του υπέβαλε μεταξύ άλλων και ο εκτελών χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Χρήστος Θεοδώρου, μετά από πρόστιμο, που όπως αναφέρει το lesvospost, επεβλήθη στο νοσοκομείο για οικονομικές ατασθαλείες, ύψους 400.000 ευρώ.

Ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Κατσιφαράκης έγραφε κατά την παραίτησή του:

“Η αιτία της παραίτησης βρίσκεται στην άρνηση προσέλευσης για συνεδρίαση των μελών του ΔΣ του κληροδοτήματος Βοστάνη. Συγκεκριμένα το κληροδότημα Βοστάνη έχει προσλάβει από το 2009 15 άτομα σε σχέση εργασία αορίστου χρόνου τα οποία απασχολούνται σε θέσεις εργασίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και εξυπηρετούν ανάγκες της λειτουργίας του. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι προσέρχονται στην εργασία τους και εκτελούν ευσυνείδητα και πρόθυμα τα καθήκοντα τους συμβάλωντας έτσι μαζί με όλους τους άλλους στην καλή λειτουργία του καταστήματος και του Κέντρου υγείας της Αντισσας (1 εργαζόμενη). Εξαιτίας της οικονομικής συγκυρίας που μαστίζει τη χώρα οι πόροι που το Κληροδότημα Βοστάνη έπρεπε να έχει προκειμένου να καλύπτει τις υποχρεώσεις του, έχουν δραματικά συρρικνωθεί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το κληροδότημα Βοστάνη να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του οφειλές απέναντι στους εργαζόμενους αυτούς.

Έχω συγκαλέσει το ΔΣ του Κληροδοτήματος Βοστάνη 3 συνεχόμενες φορές. Με ιδιαίτερη λύπη και απογοήτευση διαπιστώνω πεισματική άρνηση των μελών του ΔΣ (τόσο των διορισμένων όσο και των εκλεγμένων) να προσέλθουν, να ενημερωθούν, να συζητήσουν και να συμβάλλουν στην εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης της κατάστασης που θα ανακουφίσει και τους απλήρωτους εργαζόμενους”.