Την Κυριακή το παιδικό καρναβάλι στην Πάτρα

Περισσότεροι από 10.000 μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές θα πάρουν μέρος στη φετινή μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού των παιδιών που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 3 Μαρτίου, στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Φέτος, το καρναβάλι των παιδιών συμπληρώνει 18 χρόνια δημιουργικής πορείας, με σταθμούς, τις δυνατές συγκινήσεις, τις χαρές και τις ανεπανάληπτες εμπειρίες που έχει προσφέρει στα παιδιά. Με το φετινό του θέμα, "Σαν Παραμύθι", κινητοποιεί τους μικρούς καρναβαλιστές δίνοντας πρόσφορο έδαφος για παιδικά καρναβαλικά όνειρα, αλλά και σατιρικές εμπνεύσεις, με φόντο την επικαιρότητα.

Στην παρέλαση, που θα ξεκινήσει στις 11:00 της Κυριακής από την πλατεία Ομονοίας, θα πάρουν μέρος και άρματα, που αποτελούν δημιουργίες του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου Πατρέων επηρεασμένες από τα παραμύθια. Ειδικότερα, θα παρελάσουν το "Πειρατικό Καράβι", το "Ξωτικό Παραμυθιών", η "Μπάντα", η "Γοργόνα, Πειρατής, Γάτος", το "Τρένο", ο "Πίτερ Παν", το "Κάστρο" και το Μουσικό Αρμα, ενώ στο τέλος της παρέλασης θα υπάρχει ο καθιερωμένος σοκολατοπόλεμος.

Επίσης, θα συμμετάσχουν η μπαντίνα του δήμου Πατρέων, η μασκότ του καρναβαλιού των παιδιών, ο Τζίτζικας, οι ξυλοπόδαροι της ομάδας θεάτρου δρόμου X-Saltibagos και άλλες ομάδες. Συγκεκριμένα, όλες οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στην φετινή παρέλαση φθάνουν τις 85 και θα συνοδεύονται από τα άρματά τους, τις καρναβαλικές κατασκευές τους και ποδήλατα.

Από την Πάτρα, θα συμμετέχουν στην παρέλαση, δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικοί σύλλογοι και ανεξάρτητες συμμετοχές. Ανάμεσά τους, θα υπάρχουν ομάδες από τα Ιωάννινα, τη Λαμία, την Αθήνα, τη Ναύπακτο, την Ζάκυνθο και την Λεμεσό. Φέτος θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά παιδιά από όλα τα σπίτια φιλοξενίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα, με θέμα «Όλη η πλάση Καρναβάλι».

Στο μεταξύ, για πρώτη φορά φέτος το καρναβάλι των παιδιών επεκτείνεται χρονικά μετά τη μεγάλη παρέλαση. Ύστερα από 18 χρόνια η κοινωφελής επιχείρηση «Καρναβάλι της Πάτρας» επιχειρεί να αναβιώσει το «Baby Rally», που πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά το 1995, όπου παρέδωσε τη σκυτάλη στο καρναβάλι των παιδιών το 1996.

Το «Baby Rally», διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1968 ο «Φυσιολατρικός» σύλλογος Πατρών. Επρόκειτο για παιδικούς ποδηλατικούς αγώνες ταχύτητας και δεξιοτεχνίας, στους οποίους λάμβαναν μέρος μικροί μασκαράδες έχοντας μεταμφιέσει ανάλογα και τα ποδήλατά τους.