“Έγκλημα εξαιρετικής βιαιότητας” η δολοφονία της Άρτας

"Έγκλημα ασύλληπτης βιαιότητας για την περιοχή της Ηπείρου" χαρακτήρισε ο καθηγητής της Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, την ανθρωποκτονία του 48χρονου από τη Φιλιππιάδα.

"Υπάρχει διαμελισμός του σώματος σε εξαιρετικά μικρά τεμάχια, προκειμένου να εξαφανιστούν τα ίχνη. Είναι, δηλαδή, υπολείμματα οστών και ιστών" εξήγησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Βουγιουκλάκης, ο οποίος εξέτασε, σήμερα το πρωί, τα ευρήματα της αστυνομίας από τον υπόνομο της κατοικίας του 36χρονου δράστη.

Ο κατ' ομολογία δράστης και η 25χρονη που φέρεται ως εμπλεκόμενη στην υπόθεση πήραν 48ωη προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο στον ανακριτή.

Το άγριο έγκλημα με θύμα έναν 48χρονο, πατέρα δύο ενήλικων παιδιών, αποκαλύφθηκε, χθες τα ξημερώματα, μετά την ομολογία ενός 36χρονου ότι τεμάχισε και πέταξε στο ποτάμι τον άτυχο άνδρα, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τη Φιλιππιάδα στις 11 Φεβρουαρίου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση ξεκινάει από την 11η Φεβρουαρίου όταν και χάθηκαν τα ίχνη του 48χρονου με καταγωγή από τη Φιλιππιάδα. Οι συγγενείς του, καθότι ήταν χρήστης ναρκωτικών και συχνά απουσίαζε για μεγάλα διαστήματα χωρίς να δώσει σημεία ζωής, τον αναζήτησαν μόλις προχθές (Τρίτη). Πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της Φιλιππιάδας και δήλωσαν την εξαφάνισή του, από τις 11 του μήνα.

Το σχετικό σήμα όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις έλαβαν όλες οι διευθύνσεις της χώρας. Φυσικά ανάμεσά τους και της Άρτας, απ' όπου υπήρξε άμεση κινητοποίηση για ένα επιπλέον λόγο. Υπήρχαν πληροφορίες ότι ο 48χρονος ενδεχόμενα είχε επισκεφθεί φίλο του στην περιοχή Κεραματών προκειμένου να δουλέψει μαζί του σε αγροτικές εργασίες, κλαδέματα κλπ, που γίνονται αυτή την εποχή. Στο μεταξύ υπήρχαν πληροφορίες για το γεγονός ότι ο μέχρι εκείνη τη στιγμή αγνοούμενος 48χρονος είχε αναπτύξει φιλία με τον 36χρονο από τις Κεραμάτες ο οποίος αποτελούσε "μόνιμο στόχο" των Αρχών της Άρτας καθότι τους είχε απασχολήσει αρκετές φορές με τη δράση του στο πρόσφατο παρελθόν. Συγκεκριμένα είχε συλληφθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας επτά φορές για ναρκωτικά, κλοπές και όπλα. Οπότε η έρευνα της Ασφάλειας Άρτας κινήθηκε άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση και το ίδιο απόγευμα προσήγαγαν τον 36χρονο ως ύποπτο στην Ασφάλεια Άρτας. Ταυτόχρονα οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από τους εργαζόμενους στην Ασφάλεια ήταν τέτοιες ώστε να ζητηθεί εισαγγελική παραγγελία για κατ' οίκον έρευνα.

Το κλιμάκιο που μετέβη στο σπίτι στις Κεραμάτες συνόδευσε εισαγγελική λειτουργός και αξιοποιώντας τις πληροφορίες που υπήρχαν οι αστυνομικοί εντόπισαν στο χώρο του ένα σκεπάρνι και μια κατσαρόλα. Τα στοιχεία αυτά τα οποία αναζήτησαν οι αστυνομικοί αρκούσαν ώστε ο δράστης να θορυβηθεί τόσο που να ζητήσει να μιλήσει απευθείας και μόνο με τον Αστυνομικό Διεύθυνση Άρτας Κώστα Βαρέλη. Όταν ο κ. Βαρέλης μετέβη στο χώρο επεσήμανε πως θα τον ακούσει αλλά παρουσία της εισαγγελικής λειτουργού.

Η εξιστόρηση των γεγονότων έγινε από τον 36χρονο δράστη, ο οποίος ομολόγησε ότι τον μήνα Ιανουάριο ο 48χρονος, με τον οποίο γνωρίστηκε τους τελευταίους επτά μήνες περίπου, έμεινε στο σπίτι του στις Κεραμάτες για περίπου 20 μέρες, όπου έκαναν χρήση ναρκωτικών μαζί. Μάλιστα ανέφερε ότι "τις δόσεις του τις κερνούσε ο ίδιος γιατί το θύμα δεν είχε χρήματα". Όμως εκείνος πολύ σύντομα ανακάλυψε στο χώρο του σπιτιού το σημείο που ο δράστης έκρυβε τα χρήματα και τα ναρκωτικά, οπότε τα έκλεψε και εξαφανίστηκε. Για μεγάλο διάστημα ο 36χρονος τον αναζητούσε όμως ο 48χρονος δεν απαντούσε στις κλίσεις του. Κάποια στιγμή του απάντησε λέγοντας ότι θα προσπαθήσει να βρει τα χρήματα, να τα επιστρέψει κλπ. Τελικά την 11η Φεβρουαρίου ο δράστης επέστρεφε στο σπίτι του στις Κεραμάτες μαζί με την 25χρονη φίλη του, επίσης χρήστρια ναρκωτικών ουσιών που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές. Είδαν στην αυλή τον 48χρονο να τους περιμένει. Στο χώρο αυτό άρχισαν φραστικοί διαπληκτισμοί, χαμηλής έντασης όπως αναφέρθηκε, και στη συνέχεια μπήκαν και οι τρεις στο σπίτι.

Εκεί, σύμφωνα με όσα λέει ο δράστης, έκαναν χρήση. Ωστόσο ο καυγάς συνεχίστηκε και το θύμα δεν έλεγε να επιστρέψει τα κλεμμένα χρήματα, οπότε ο δράστης πήρε ένα πιστόλι που είχε στον καναπέ και αρχικά πυροβόλησε δυο φορές για εκφοβισμό, όμως μετά πυροβόλησε και στο κεφάλι, κάπου στο ύψος του ματιού, σκοτώνοντας τον 48χρονο.

Ο ίδιος στην ομολογία του υποστηρίζει ότι εκείνη τη στιγμή έδιωξε την 25χρονη φίλη του από το σπίτι, όμως το στοιχείο αυτό διερευνάται από τις αρχές. Περιέγραψε λοιπόν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, πώς, όταν εκείνη έφυγε, εκείνος ακολούθησε μια αποτρόπαια διαδικασία ώστε να εξαφανίσει κάθε ίχνος της σωρού του θύματος...

Σύμφωνα με την ομολογία του τον τεμάχισε χρησιμοποιώντας ένα σκεπάρνι, ένα μπαλτά και ένα μαχαίρι. Θρυμμάτισε τα μικρά οστά του σώματός του και έβρασε το κρέας ώστε να το ξεψαχνίσει από τα μεγάλα οστά, τα οποία τα πέταξε στον Άραχθο περίπου 700 μέτρα από το σπίτι του, μαζί με το μαχαίρι και τον μπαλτά. Τα υπολείμματα του βρασμού τα έθαψε στον βόθρο του σπιτιού το άνοιγμα του οποίου μετά το τσιμεντάρισε.

Έξω στην αυλή άναψε φωτιά και έκαψε τα ρούχα τα δικά του, τα ρούχα του θύματος καθώς και ένα κομμάτι του καναπέ το οποίο είχε μουλιάσει στο αίμα. Τον υπόλοιπο καναπέ είπε ότι τον πέταξε επίσης στον Άραχθο ποταμό.

Μετά την ομολογία αυτή φυσικά, τόσο ο 36χρονος όσο και η 25χρονη φίλη του συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Άρτας και η συνέχεια δόθηκε από τις αστυνομικές αρχές του νομού παρουσία και του Γενικού Διευθυντή Περιφέρειας Ηπείρου, Ταξιάρχου Κωνσταντίνου Τρομπούκη χθες το πρωί. Συγκεκριμένα κλιμάκιο παρουσία του Γενικού Διευθυντή και του Αστυνομικού Διευθυντή Άρτας μετέβη στο σπίτι, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν το σημείο πρόσβασης στον βόθρο στο πίσω μέρος και άνοιξαν την οπή που είχε τσιμεντοποιήσει ο δράστης. Στο εσωτερικό βρήκαν τα υπολείμματα ανθρωπίνου σώματος και οστών κρανίου. Όλα συλλέχθηκαν  καθώς και το σκεπάρνι και η κατσαρόλα ώστε να γίνει ιατροδικαστικός έλεγχος καθώς και έλεγχος ταυτοποίησης DNA.