Ισόβια στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία Ρουσάκη

Την ενοχή του βασικού κατηγορούμενου και την καταδίκη του σε ισόβια για τη δολοφονία του Γιάννη Ρουσάκη στο μακελειό, μετά από ραντεβού θανάτου οπαδών στο Ηράκλειο, αποφάσισε το δικαστήριο Ηρακλείου. Είσαι φονιάς, φώναξαν εναντίον του 26χρονου που καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι παρευρισκόμενοι. Νωρίτερα η έδρα δεν έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων του 26χρονου για ελαφρυντικά, όπως η ειλικρινής μεταμέλεια.

Στο μεταξύ οι πρώτοι 8 κατηγορούμενοι που αντιμετώπιζαν πλημμελημματικές διώξεις για την υπόθεση κρίθηκαν αθώοι, όπως αναφέρει το cretalive.gr.  Σε ό,τι αφορά στον 24χρονο - επίσης κατηγορούμενο - κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία, αλλά ένοχος για τις πλημμεληματικές πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά, της συμπλοκής και της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Tην Πέμπτη, μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων ακολούθησε η πρόταση του εισαγγελέα που πρότεινε να κριθεί ένοχος χωρίς ελαφρυντικά ο 26χρονος βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση που στην απολογία δεν μπόρεσε να αποσαφηνίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το μακελειό και χάθηκε μία ανθρώπινη ζωή.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του 26χρονου κατά το κατηγορητήριο ενώ αναφορικά με τον 23χρονο συγκατηγορούμενο του, πρότεινε απαλλαγή από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία καθώς όπως είπε δεν προέκυψε ούτε καν απλή συνέργεια. Όσο για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους η εισαγγελέας πρότεινε να μην κριθούν ένοχοι για την κακουργηματική πράξη της διατάραξης κοινής ειρήνης από άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους αλλά για πλημμεληματικές πράξεις.